Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Vlada RS predložila još jedno povećanje plata budžetlijama

Vlada Republike Srpske danas je po hitnom postupku utvrdila set prijedloga izmjena zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture, u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima, u javnim ustanovama u oblasti zdravstva, u javnim službama, u organima uprave, u MUP, u institucijama pravosuđa, te u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Srpske.

Razlog za donošenje ovih zakona je uvećanje platnih koeficijenata kako bi se dodatno povećale plate zaposlenih radnika u navedenim oblastima čija neto plata je ispod prosječne neto plate zaposlenih u Srpskoj. Predloženi zakoni su dio seta mjera za povećanje plata zaposlenih u RS, s obzirom na to da se platni koeficijenti zaposlenih čija je neto plata ispod prosječne neto plate zaposlenih, uvećavaju za pet odsto, u skladu sa sporazumom između Vlade RS i reprezentativnih sindikata od 3. juna 2022. godine.

“Izmjena ovih zakona predstavlja još jednu od mjera Vlade RS koje doprinose privrednom rastu i povećanju plata radnika, kao i poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih u Srpskoj”, saopšteno je nakon današnje sjednice Vlade Srpske.

Izvor: srpskainfo.com
7,300FansLike
458FollowersFollow