Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Vlada RS predložila povećanje plata za 100 KM u javnom sektoru

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva RS, kao Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim službama RS, po hitnom postupku, kojim je predviđeno da se platni koeficijenti uvećavaju u određenom procentu, tako da svi zaposleni u ovim oblastima dobiju povećanje plate od 100 KM.

Vlada je isto predvidjela i za zaposlene u MUP-u Republike Srpske, ustanovama visokog obrazovanja, osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima, zaposlenim u oblasti kulture, organima uprave u institucijama pravosuđa. Odluke su, kako su saopštili iz Vlade Srpske, donesene u cilju poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih, a predstavljaju jednu od mjera koje doprinose privrednom rastu i povećanju plata.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, a usvojena je i Odluka o izmjeni Akcionog plana zapošljavanja i samozapošljavanje djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS – projekat “Zajedno do posla” za 2022. godinu kojom je obezbijeđeno dodatnih 7,64 miliona KM, tako da ukupna sredstva za zapošljavanje sada iznose 35,78 miliona KM.

Vlada je donijela i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija Republike Srpske za 2022. godinu, kojim je lista dopunjena sa nova 22 projekta. Vlada je usvojila i Informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za školsku 2022/2023. godinu, za učenike prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, učenicima osnovnih škola koji su pobjednici republičkog takmičenja kao i učenicima od petog do devetog razreda koji su treće i naredno dijete po redu rođenja u porodici sa troje i više djece, a planirana sredstva iznose 4.500.000 KM.

Takođe, Vlada Republike Srpske prihvatila je Idejno arhitektonsko-građevinski projekat za izgradnju i opremanje novog objekta JZU Bolnica Trebinje, koja u bruto iznosu i opremanje po sistemu “ključ u ruke” koja iznosi 109.850.000,00 KM bez PDV-a, odnosno 128.524.500,00 KM sa uračunatim PDV-om, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike