Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Vlada RS ustupiće stan u Banjaluci djeci bez roditeljskog staranja

Vlada Republike Srpske ustupiće trosoban stan u Banjaluci Domu “Rada Vranješević”, koji će koristiti mladi bez roditeljskog staranja nakon što navrše 18 godina.

“Vlada Republike Srpske, na prijedlog Ministarstva pravde donijelo je Odluku o prenosu prava svojine nad trajno oduzetom imovinom proisteklom izvršenjem krivičnog djela, a prema kojoj će se sa Vlade Republike Srpske na JU Dom “Rada Vranješević“, prenijeti trosoban stan u Banjaluci, površine 71 m2”, navodi se u saopštenju Vlade RS.

Dodaje se da će time biti omogućena aktivnost Doma “Rada Vranješević“ usluga stanovanja uz podršku, koja je namijenjena licima bez roditeljskog staranja, uzrasta od 18 do 26 godina, koji napuštaju institucionalni smještaj i nemaju mogućnost da nastave život u biološkim ili srodničkim porodicama.

“Licima bez roditeljskog staranja biće obezbijeđen odgovarajući besplatan smeštaj van Doma, gdje će imati svakodnevnu stručnu i edukativnu podršku, za pripremu za samostalan život i odnos prema radnim obavezama. Za izvršenje odluke zadužena je Agencija za upravljanje oduzetom imovinom”, zaključuje se u saopštenju.

Gradiskalive.com
6,700FansLike