Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Za dva dana policija u Gradišci sankcionisala 154 vozača

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, 27. i 29.07.2021. godine, realizovana je akcija sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti vozila i korišćenja bezbjednosnog pojasa.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 176 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom su sankcionisana 154 vozača ili 87,5%. Po akcentu akcije sankcionisana su 123 vozača, dok je 31 vozač sankcionisan po drugim osnovama.

Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa kažnjen je 31 vozač, a zbog tehničke neispravnosti vozila 87 vozača. Takođe, 31 vozač je sankcionisan i po drugim osnovama, a oduzeta su i dva vozila.

Oduzeti “Ford” i “Škoda”

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška, 29.07.2021. godine oko 12,00 časova, u ulici 16 krajiške brigade, grad Gradiška, zaustavili su i kontrolisali putnički automobil marke “Ford”, kojim je upravljalo lice S.N. iz Gradiške.

Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da je lice upravljalo vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da lice ima dug u iznosu od 1200 KM.

Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica S.N. će biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Takođe, 27.07.2021. godine oko 13,20 časova od lica D.P. oduzeto je i putničko vozilo marke “Škoda”.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow