Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Za pet vikenda u akcijama policije isključeno preko 5.000 pijanih vozača

U okviru kampanje “Vozi oprezno, putuj bezbjedno” sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga u organizmu vozača, iz saobraćaja je isključeno 5.244 vozača u svih pet akcija za pet vikenda u julu i avgustu.

“U posljednjoj republičkoj akciji pojačane kontrole saobraćaja 92 vozača su lišena slobode do otrežnjenja ili oporavka, 84 vozača zbog koncentracije alkohola preko 1,5 g/kg i 21 vozač zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu preko 2 g/kg. Iz saobraćaja je takođe isključeno osam vozača zbog odbijanja da se podvrgnu ispitivanju utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu”, navedeno je u saopštenju MUP RS.

Iz saobraćaja je isključeno 38 vozača zbog prisustva opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu, 34 zbog odbijanja testiranja, dok je kod četiri vozača testiranjem utvrđeno prisustvo opojnih droga.

Pripadnici MUP-a RS će nastaviti sa preduzimanjem planskih mjera i aktivnosti, u cilju unapređenja stanja bezbjednosti saobraćaja i smanjenja broja poginulih lica.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
456FollowersFollow