Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Za projekte u Gradišci obezbijeđeno više od dva miliona KM

Za realizaciju projekata u 2023. godini u Gradišci, Razvojna agencija Gradiška – RAGA obezbijedila je oko 2,1 milion KM grantovskih bespovratnih sredstava od domaćih i stranih donatora.

Direktor Razvojne agencije Bogdan Vicanović rekao je da je 90 odsto kapaciteta agencije bilo usmjereno prema projektima koje je Grad Gradiška definisao kao najvažnije u svojim strateškim dokumentima.

“Jedan od najvrednijih projekata, koji će biti realizovan u ovoj godini, jeste izgradnja fotonaponske elektrane na vodoizvorištu u Žeravici, vrijedan oko 1,2 miliona evra, za koji je od Slovenačke razvojne agencije dodijeljen bespovratni grant od 600.000 evra. Realizovano je i nekoliko projekata u vezi sa putnom infrastrukturom, digitalizacijom Gradske uprave, rješavanjem problema romske nacionalne manjine i nabavkom opreme za gradiški Dom zdravlja“, naveo je Vicanović.

Prema njegovim riječima, gradska Razvojna agencija počela je sa pripremom novih pojekata u skladu sa otvorenim javnim pozivima stranih i domaćih donatora.

Izvor: Agencije
6,700FansLike