Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška

U Policijskoj upravi Gradiška, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za mjesec jul 2021. godine. Konferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić i inspektor u Odjeljenju policije Darko Novaković.

U uvodnom izlaganju prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić, te istakao da je na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u mjesecu julu 2021. godine godine evidentirano 40 krivičih djela, što je za 11.1% manje u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 45 krivičnih djela, a ukupno je rasvijetljeno 38 krivičnih djela ili 95%. Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 10 krivičnih djela, a rasvijetljeno 8 krivičnih djela ili 80%.

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirano je 25 narušavanja javnog reda i mira što je za 4.2% više u odnosu na isti period prethodne godine kada su evidentirana 24 narušavanja. Nije evidentirano nijedno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu.

Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, povećan je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za 42.1% ili u odnosu 54:38, a evidentirane su dvije saobraćajne nezgode u kojima su dva lica smrtno stradala.

Analizirajući stanje kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška se može ocijeniti kao zadovoljavajuće.

U toku mjeseca jula 2021. godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirana su 42 migranata/ u istom periodu 2020. godine evidentirano je 147 migranata (33 migranata na području Gradiške i 9 migranata na području Srpca).

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić istakao je da je u izvještajnom periodu evidentirano 40 krivičnih djela, 38 krivičnih djela je iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedno krivično djelo je iz oblasti privrednog kriminaliteta i jedno krivično djelo iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. U posmatranom periodu evidentirano je 16 krivičnih djela protiv imovine, što je za 14.3% više u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 14 krivičnih djela, a ukupno je rasvijetljeno 14 krivičnih djela ili 87.5%. Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je sedam krivičnih djela protiv imovine, a rasvijetljeno je pet krivičnih djela ili 71.4%. Broj krivičnih djela ,,Teška krađa“ je u padu za 60% ili u odnosu 2:5.

Inspektor u Odjeljenju policije Darko Novaković je istakao da je u izvještajnom periodu evidentirano 40 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 29% više u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentiran 31 prekršaj, a koji su sankcionisani sa podnošenjem 10 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 25 prekršajnih naloga. Prekršaje je počinilo 41 lice, među kojima je 15 povratnika.

Od ukupno evidentirane 54 saobraćajne nezgode, 21 nezgoda je sa posledicama po lica, a 33 saobraćajne nezgode su sa materijalnom štetom. 2 lica su smrtno stradala, 2 lica su teško povrijeđena i 21 lice zadobilo je lake tjelesne povrede.

Ukupno je evidentirano 1889 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja što je za 1.3% manje u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 1913 prekršaja. Podneseno je 19 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 1747 prekršajnih naloga.

Iz saobraćaja je isključeno 270 vozača što je za 107.7% više u odnosu na isti period prethodne godine kada je iz saobraćaja isključeno 130 vozača. Od toga, 229 vozača je isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola što je za 182.7% više u odnosu na uporedni period kada je isključen 81 vozač. Takođe, iz saobraćaja su isključena i 42 vozila.

Gradiskalive.com
6,200FansLike