Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Završeno 60 odsto radova na novom mostu u Gradišci

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je da je intencija Republike Srpske da do 2025. godine bude završena dionica auto-puta od Bijeljine do Rače, te da sljedeće godine počne gradnja aerodroma u Trebinju.

Ćorić je u intervjuu Srni podsjetio da su na zajedničkoj sjednici vlada Republike Srpske i Srbije kao strateški ciljevi zajedničkog djelovanja definisani upravo izgradnja auto-puta Beograd-Banjaluka, te izgradnja aerodroma u Trebinju.

“Kada je u pitanju dinamika izgradnje auto-puta, raduje me opredijeljenost Vlade Srbije da u punom kapacitetu finansira izgradnju dionice Rača-Bijeljina. Riječ je o dionici dugoj 20 kilometara, čija je procijenjena vrijednost 134 miliona evra”, istakao je Ćorić.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska je sa svoje strane stvorila sve preduslove za raspisivanje tenderske procedure koja bi obuhvatila projektovanje i samu izgradnju ove dionice.

Most u Gradišci

“Drugo najvažnije gradilište u ovom trenutku je most u Gradišci i raduje nas da je taj posao pri kraju. Prema informacijama koje imam, oko 60 odsto radova na mostu je završeno. Do maja 2022. godine imaćemo most koji će biti u funkciji”, poručio je Ćorić.

On je kao posebno značajno naveo činjenicu da je hrvatska strana preduzela svoje aktivnosti i izabrala najpovoljnijeg ponuđača za gradnju dijela puta od granice sa BiH do Okučana.

Izvor: SRNA | radiogradiska.com, G.Vlainić
7,300FansLike
456FollowersFollow