Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zbog alkohola kažnjeno 36 vozača u Gradišci

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, tokom vikenda realizovana je akcija sa akcentom na kontroli prisustva alkohola u organizmu.

Ukupno je kontrolisano 820 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je 36 vozača sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

“Kod 16 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 16 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg i kod tri vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne testu ispitivanja prisustva alkohola u organizmu, te su četiri lica i lišena slobode”, saopšteno je iz PU Gradiška.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo”, zaključili su iz policije.

Gradiskalive.com
6,700FansLike