Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Žena uhapšena zbog prijetnji, policija joj pronašla arsenal oružje (Foto)

Zbog upućivanja ozbiljnih prijetnji po život policija je uhapsila B.M. iz Banjaluke, da bi zatim u kući koju koristi pronašla oružje, municiju i eksplozivna sredstva.

Kako je saopšteno iz PU Banjaluka, policija u Laktašima je juče izvršila kriminalističku obradu nad Banjalučankom B.M. zbog sumnje da je počinila krivična djela “Ugrožavanje sigurnosti“ i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Foto: PU Banjaluka

“Naime, oštećeno lice, 25. januara prijavilo je da mu je lice B.M. uputilo ozbiljne prijetnje po život, tijelo i imovinu, koje su kod istog izazvale osjećaj straha i ugroženosti. Istog dana oko 18,15 časova, policijski službenici pronašli su i lišili slobode lice B.M. koje je bilo u vidno alkoholisanom stanju, ali je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Tokom lišenja slobode navedeno lice je vrijeđalo i upućivalo prijetnje policijskim službenicima, te se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika, čime je počinilo prekršaj iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru”, rekli su u policiji.

Dodali su da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjalucu, uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u Glamočanima izvršen pretres porodične kuće  i drugih objekata koje koristi B.M.

“Tom prilikom su pronađeni i uz potvrdu oduzeti sledeći preedmeti: jedna lovačka puška sa pripadajućom optikom, pištolj – revolver sa pripadajućim mecima, sedam ručnih bombi, nagazna eksplozivna mina, tri eksplozivna punjenja, tri eksplozivne detonatorske kapisle sa kablovima, tri inicijalne kapisle za eksploziv, dva puščana okvira i 303 komada municije različitog kalibra i namjene”, navode iz policije.

O navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica B.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

Gradiskalive.com
6,700FansLike