Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Azra dva dana prije ubistva Eskobara otišla iz Srbije (Foto/Video)

Azra Š. (22) iz Bosne i Hercegovine od utorka nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Ranka Radoševića zvanog Eskobar u Rušnju. Ona je, nezvanično, priznala da je u Beogradu bila do 7. marta.

Radošević je likvidiran sa sedam hitaca 9. marta ove godine.

Za manje od 48 časova policija je u Beogradu uhapsila Stefana Z. i Luku V. kao i maloljetnicu koja im je pomagala u zločinu.

Podsjećanja radi, Azra Š. je uhapšena u Sarajevu po potjernici Interpola Beograd koji je traži zbog krivičnog djela pomaganja i podstrekavanja u teškom ubistvu. Potjernica je uslijedila nakon ubistva Radoševića.

Inače, ona je saslušana u sudu u Bosni i Hercegovini.

Na početku pretresa ona je rekla da je bila u Beogradu:

“Jesam, do 7. marta sam bila u Beogradu”, rekla je Azra Š. i potvrdila da je saznala da je za njom raspisana potjernica tek kad je policija u Sarajevu došla po nju na Bjelave.

Advokat Samir Kočo, koji zastupa Šabanović, rekao je da odbrana traži da predmet ide u redovnu proceduru. S obzirom na ovo izjašnjenje, a od pravosudnih organa Srbije biće traženo da podnesu zahtjev za ekstradiciju sa svom potrebnom dokumentacijom.

“Ona je vanredni student, upisala je magistarski, ima dvije adrese, u Brčkom i u Studentskom domu na Bjelavama, gdje je i nađena. I sama je rekla da je boravila u Beogradu, ali vidjećemo pod kojim okolnostima. Do dostavljanja zahtjeva za izručenje predlažemo da se pusti i odredi joj se ili kućni pritvor ili mjere zabrane. Azra je dijete nepovezano s bilo čim i nema namjeru da bježi. Ona se nije krila – rekao je advokat Kočo.

Po ugovoru o međunarodnom izručenju vlastitih državljana, Šabanović bi mogla da bude izručena Srbiji. Inače, pred sudijom Suda BiH Senom Uzunović danas je održano ročište u ekstradicionom postupku koji je pokrenut nakon hapšenja Azre Šabanović, za kojom je Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog pomaganja i podsticanja u teškom ubistvu. Za ovo krivično djelo, navela je sudija Uzunović, u Srbiji se može dobiti kazna od 40 godina.

Podsjetimo, u likvidaciji Radoševića ušestvovalo je pet osoba. Za sada nije poznato po čijem nalogu su radili, ali je postojala organizacija i jasno se vidi ko je za šta bio zadužen. Azra se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala “golf” i predala ga Luki i Stefanu koji su se njim odvezli do pumpe gdje su ubili Radoševića. Ona je sa ličnom kartom ušla i izašla iz Srbiji. Maloljetnica koja je uhapšena u Beogradu učestvovala je u namaljivanju Eskobara, a juče je uhapšen i Markom Pjanović iz Brčkog koji se, takođe, sumnjiči da je pomogao u likvidaciji.

Uhapšena još jedna osoba

U Bijeljini je uhapšen Marko Pjanović, koji se dovodi u vezu sa učešćem u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara, a uhapšena je i osoba D.K., osumnjičena da je pomagala Pjanoviću u skrivanju.

Foto: MUP RS

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Policijom Brčko distrikta sinoć su na području Bijeljine, po crvenoj difuznoj Interpolovoj potjernici uhapsili Marka Pjanovića iz Brčkog koji se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teško ubistvo u poticanju i pomaganju, izvršenog na području Srbije – saopšteno je iz MUP Srpske.

Iz MUP navode da je uhapšena i osoba D.K. iz Bijeljine zbog sumnje da je na području tog grada pomagao Pjanoviću u skrivanju, prenosi Telegraf.

“Pod nadzorom Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda BiH izvršen je pretres jednog stana gdje su pronađeni tragovi koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku – navodi se u saopštenju. Pjanović će, kažu, po završetku kriminalističke obrade, biti predat u nadležnost Sudu BiH.

Izvor: srpskainfo.com
6,700FansLike