Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Banjalučaninu tri godine zatvora zbog prodaje marihuane

Banjalučanin Mirko Salamić osuđen je danas na tri godine zatvora pred banjalučkim Okružnim sudom jer je na području tog grada prodao marihuanu više osoba, a između ostalog i maloljetniku, a jednoj osobi drogu je prodao u dvorištu škole.

Sudija Blagoja Dragosavljević pročitao mu je presudu kojom je oglašen krivim za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, a djelo je počinio od sredine 2017. do sredine 2018. godine.

Prema presudi on je u tom periodu drogu nabavljao od njemu poznatih osoba te prodao u više navrata jednom maloljetniku za cijenu od 5 do 10 maraka.

Takođe i jednom muškarcu više puta je prodao marihuanu za 20 do 50 KM. Osim toga u dvorištu osnovne škole “Ćirilo i Metodije” jednoj osobi prodao je drogu za 20. Sud je prihvatio iskaze svjedoka i materijalne dokaze koji su izuzeti.

Pri odmjeravanju kazne sud je cijenio da je optuženi mlađe životne dobi i neosuđivan je, a korektno se ponašao na suđenju.

“Krivično djelo je učinio sa direktnim umišljajem svestan da stvalja u promet zabranjenu supstancu”, rekao je Dragosavljević.

Kao otežavajuća okolnost navedena je istrajnost pri izvršenju djela i što je više puta prodao drogu između ostalog i maloljetniku kao i jednoj osobi u dvorištu škole. Navedeno je da mu je kazna ublažena, ali smatraju da je to dovoljna mjera za postizanje svrhe.

Izvor: Nezavisne | Autor: Ljiljana Radić
7,400FansLike
459FollowersFollow