Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Banjalučanka osumnjičena da je unakazila pacijente sutra pred tužiocem

Saslušanje Olgice Markanović osumnjičene da je estetskim i antiejdžing nadriljekarstvom izazvala zdravstvene probleme kod 11 osoba, održaće se sutra u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Banjalučanka, vlasnica Medicinsko-estetskog centra “Tajas” u Beogradu uhapšena je na granici Srbije i Hrvatske nakon prijave da je neovlašćeno pružala estetike usluge.

Grupa žena i muškaraca u martu je javno ispričala da su unakaženi tretmanom u salonu koji drži Markanovićeva, zbog čega su podnijeli tužbu protiv nje.

Markanovićeva je imala salone u Banjaluci i Beogradu.

Nakon saslušanja osumnjičene pred tužiocem, a u zavisnosti od iznijete odbrane, tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti od suda da joj odredi pritvor.

Markanovićevu, za sada, sumnjiče da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih, a postoje indicije da je kod određenih osoba pored tjelesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Utvrđeno je i da je ona u dužem vremenskom periodu u „medicinsko-estetskom centru Tajas“ u Beogradu, u Drinićkoj ulici, pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.

Terete je za krivična djela protiv zdravlja ljudi , nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i neovlašćeno bavljenje određenom djelatnošću.

Portal “Srpskainfo” navodi da njen salon u Banjaluci i dalje postoji, ali ni komšije iz zgrade o njemu ni o vlasnici nisu znale ništa dok jedna mušterija nije u njemu unakažena nakon „estetskog tretmana“.

S druge strane, njen salon na Senjaku u Beogradu je zatvoren.

Za njen salon u Banjaluci, kako navodi ovaj portal, nije se pretjerano znalo, jer je kozmetičke usluge obavljala u stanu u stambenoj zgradi, koji je preuređen za potrebe pružanja estetskih i kozmetičkih usluga.

Stan u kojem je salon nalazi se u prizmelju zgrade u Kupreškoj ulici u banjalučkom naselju Petrićevac. Komšije u toj zgradi kažu da znaju da je tu radio kozmetički salon, jer su viđali djevojke koje su dolazile na razne tretmane.

Jedna od komšinica je ispričala za Srpskainfo da je njena sestra imala veliki problem nakon tretmana kod nje jer je bila unakažena.

“Nikada ne bih ni čula, ni znala da postoji neki salon u toj zgradi i da neko tu radi, da sestra nije otišla ne neki takozvani „vampirski tretman”. Sjećam se da je bila ogorčena koliko je loše sve bilo urađeno, a u odnosu na ono kako se predstavljalo kada se raspitivala za tretman”, ispričala je ova komšinica.

Kako je ispričao jedan muškarac koji je išao kod nje na konsultacije, a potom su se zbližili, Olgica se njemu predstavila kao „predsjednica estetike za BiH” i kao mis BiH.

“S druge strane mojoj djevojci se tada predstavila kao ljekar”, kazao je on za srpske medije.

Dodaje da je odustao od jedne intervencije jer je njegova prijateljica nakon tretmana kod Markanovićeve zadobila jezive opekotine, imala je bolove i ostali su joj pečati po licu.

Zanimljiva je činjenica da je, kako piše Mondo, Markanovićeva 2019. godine osvojila priznanje „Najuspješnija žena 21. vijeka“, ispred udruženja „Centra za kozmetologiju, fizioterapiju i medeoterapiju“ iz Banjaluke.

Često je gostovala u regionu i inostranstvu kao edukator na raznim seminarima, tako se može vidjeti da je ona jednom prilikom organizovala edukaciju u jednom od poznatih hotela u Beogradu, za koju je uzimala po 2.000 evra od polaznika.

Ona je tada polaznicima nakon edukacije davala unikatne, patentirane oklagije visoke vrijednosti, video materijal, podršku edukatora iz Centra, marketing na njenim stranicama i međunarodno priznati sertifikat Madero edukativnog Centra.

Na njenim „Instagram“ i na „Fejsbuk“ profilima su mogle da se vide fotografije, snimci, ali i prepiske sa navodno zadovoljnim klijentima kojima je radila estetske zahvate. Međutim, nedavno su na društvenim mrežama osvanule i poruke u kojima je ucjenjivala žene koje je unakazila svojim tretmanima.

Prošle sedmice u Beogradu su uhapšeni Sava Knežević i njegova majka Danijela zbog sličnih optužbi pacijenata, a zbog sumnje da su se bavili nadriljekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi.

Izvor: Glas Srpske | Nebojša Tomašević
7,300FansLike
456FollowersFollow