Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Detalji optužnice protiv Zdravka Race: U sestru ispalio osam hitaca

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka protiv Zdravka Race (60) iz Kotor Varoša optuženog da je ubio sestru Mirjanu Vagner (72).

Prema navodima optužnice on je 4. juna ove godine oko 13.30 časova u Obodniku, u dvorištu komšije B.M. uočio svoju sestru. Navodi se da je sa njom od ranije u sukobu zbog neriješenih imovinskih odnosa u vezi sa podjelom zaostavštine iza pokojnog oca P.R. Tog dana kako se navodi, bio je u stanju srednjeg pijanstva sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,96 promila.

“Ušao je u kuću i iz regala u spavaćoj sobi uzeo pištolj marke i napunio ga mecim. Stavio ga je iza pojasa, a potom se uputio do kuće pokojnog oca”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je kroz otvorena vrata u hodniku kuće uočio oštećenu i rekao joj:

“Znaš li šta si mi uradila?”.

Nakon toga je izvadio pištolj iz pojasa, navodi se u optužnici, repetirao ga i u pravcu sestre ispalio osam metaka.

“On je tim postupkom bio svjestan da će prouzrokovati smrt oštećene, pa je to i htio”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je sestri nanio tri prostrijelne rane.

“Rane su nastale u desnom jagodičnom predjelu, u predjelu desnog ramena, grudnog koša i lijeve nadlaktice i u predjelu spoljašnje strane desne natkoljenice, kao i jedno strijelno okrznuće na prednjoj strani lijeve podlaktice, a strijelna rana čiji je ulaz na vrhu desnog ramena i kanalom se proteže kroz gornji dio desne lopatične kosti, pa dalje kroz grudni koš sa izlazom u predjelu lijeve nadlaktice, dovela je do masivnog unutrašnjeg krvarenja iz rascjepa početnog dijela torokalne aorte, te smrti oštećene  koja je preminula na licu mjesta”, stoji u optužnici.

Predloženo je i da se od osumnjičenog oduzme pištolj.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike