Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Dvojcu iz Gradiške predložen pritvor zbog pomaganja supružnicima Erceg

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je Osnovnom sudu u Gradišci određivanje pritvora Goranu L. i Dejanu Z. iz Gradiške, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo “pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela”.

Oni se sumnjiče da su imali namjeru da pomognu u bjekstvu Željki Erceg (27) za kojom je bila raspisana Interpolova potjernica jer se nije javila na izdržavanje zatvorske kazne, a koju su uhapsili pripadnici Policijske uprave Gradiška i njenom mužu Davoru Ercegu (39), za kojim se traga i koji je takođe osuđen.

“Za lice D.Z. stavljen je prijedlog Sudu i za raspisivanjem potjernice jer se ono nalazi u bjekstvu i nije dostupno organima krivičnog gonjenja”, sapšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je predložio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni uticati na svjedoke, te da će nastaviti činiti isto krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Gradišci.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike