Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ispiti u aprilskom roku biće održani uživo

“Nastava se na Univerzitetu u Banjaluci od danas odvija u učionicama, a ispiti u aprilskom roku biće održani uživo, uz primjenu epidemioloških mjera”, rekao je prorektor za nastavu i studentska pitanja banjalučkog Univerziteta Strain Posavljak.

On je naveo da period u kojem se zbog pogoršanja epidemiološke situacije nastava odvijala onlajn neće uticati na ispitne rokove koji će biti održani kako je i planirano.

“Prvi ispitni rok je u toku ovog mjeseca – aprilski, biće održan uživo sa brojem studenata koji je dozvoljen epidemiološkim mjerama, a studenti će biti podijeljeni u nekoliko sala”, rekao je Posavljak.

On je istakao da su članice Univerziteta dužne da u toku odvijanja nastavnog procesa i održavanja ispitnih rokova primjenjuju epidemiološke mjere, koje su bile i prije perioda kada se prešlo na onlajn nastavu, kao što je nošenje maski, fizičko rastojanje, zabrana okupljanja u velikom broju, dezinfekcija ruku i mjerenje temperature.

“Od Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društva Srpske smo dobili instrukciju da pređemo na onlajn nastavu u momentu kada to bude neophodno, ali uvijek ostaje znak pitanja kada je riječ o praktičnoj nastavi”, rekao je Posavljak.

On je pojasnio da je dozvoljeno da se praktični dio nastave odvija u manjim grupama do 30 osoba, ali da ostaje rukovodstvima članica Univerziteta da temeljitije razrade kako će se taj nastavni proces odvijati.

Posavljak kaže da će rukovodstva članica procjenjivati koji predmeti mogu nastavu da organizuju kombinovano, prvenstveno oni koji ne zahtijevaju praktični dio, tako da se veći dio nastave odvija na klasičan način uživo, a manji onlajn.

On je izrazio zadovoljstvo epidemiološkom situacijom na banjalučkom Univerzitetu, te naveo da nema puno zaraženih virusom korona.

Izvor: Agencije
7,300FansLike
456FollowersFollow