Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ispovijest prevarene žene: “Moj muž je imao aferu i to je najbolja stvar koja mi se dogodila”

Ona je poslije nekoliko godina braka shvatila da je njen muž drugačiji.

Kada je Adaeze Čivoko (40) otkrila da je suprug Josef vara, izbacila ga je. Ali ispostavilo se da je to bila dobra stvar. Držeći telefon u ruci ona je čitala poruke od kojih joj srce preskakalo. Pronašla je dokaz – čovjek koga neizmjerno voli je vara. Izbacila je iz kuće čovjeka sa kojim je živjela godinama. Svijet joj se srušio.

U ljeto 2005. zatrudnila je. U oktobru se se vjenčali gdje su se zavjetovali jedno drugom na vječnu ljubav. Naš sin Džošua rođen je 5 mjeseci kasnije. Imali smo lijepih trenutaka, vremena kada smo dugo putovali na selu, sve troje, srećni zajedno.

Radeći kao obezbjeđenje, Jozef je uvijek bio van kuće, a čak i kada je bio kod kuće, nismo bili bliski.

“Beskoristan si”, prebacivala bi mu ona kad ga nikad nema.

“Naš seksualni život se prorijedio, al se nije potpuno prekinuo. U jesen 2008. g, kada sam drugi put ostala trudna, osjetila sam da je nešto drugačije. Svakodnevno smo se svađali. Onda bi on uveče otišao od kuće, a ja bih ostala sama u svom svijetu.”

Ona je primijetila da je njen muž drugačiji već neko vrijeme:

“Primijetila sam da je Jozef non-stop na telefonu, i znala sam da se nešto događa. I pored toga što je volio naše dvoje djece, on je postajao sve povučeniji i depresivniji, smršao je i bio je iscrpljen. Rijetko kad smo bili intimni.”

 

“Jednom prilikom sam mu tražila da mi da telefon kako bih uzela broj jednog rođaka. Brzo listijući poruke vidjela sam jednu poruku koja me je zaintrigirala. Vidjela sam da se dopisuje sa nekom ženom. Razmjenjivali su romantične poruke, pune ljubavi i nježnosti, dogovarali su vrijeme za sljedeći susret. To je očigledno trajalo neko vrijeme. Upoznali su se na poslu. Bijesno sam odgovorila toj ženi: “Uništila si nam porodicu”, a dobila sam odgovar da to nije njena stvara. Pošto se neko vrijeme nisam vraćala, Josef je pošao da me pronađe i tada sam mu sve rekla. Ništa nija poricao. Posvađali smo se i on je nakon toga napustio kuću.”

Poslije njegovog odlaska Adaeza je bila u haosu. Čovjek koga je voljela prevario ju je i napustio. Imali su trogodišnje dijete i malu bebu.

Kasnije, samo su se dogovarali oko djece i njihovog viđanja. U proljeće, ona je dobila poziv od savjetnika kome se Jozef obratio. Rekao je da je vidio mnoge muškarce koji su varali, ali da Jozef nije takav. Ona je duboko u sebi znala da je to tačno. Vremenom je bijes utihnuo i ona je pomislila da to mogu da prevaziđu. Sljedećeg dana je Jozef došao i ispričao sve. Rekao joj je da će učiniti sve kako bi spasio brak.

“Odlučila sam da mu pružim tu šansu, ali pod jednim uslovom: da ne se ne vraćamo na staro, htjela sam da počnemo od nule. Prvi put smo znali šta želimo. Sve smo napisali u bračnom ugovoru i potpisali se. Taj papir je posao osnova našeg zajedničkog života. Bila sam duboko povrijeđena, ali je uspio da povrati moje povjerenje.”

Izvor: magazin.novosti.rs
7,400FansLike
458FollowersFollow