Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Konobarima iz Gradiške tri godine zatvora zbog prodaje kokaina

Dalibor Panić (39) i Dušan Glišić (30) iz Gradiške osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na po godinu i šest mjeseci zatvora zbog prodaje kokaina na području Gradiške.

Istovremeno, sud je odbio optužbu za prodaju narkotika protiv Milana Grujića (39) iz Gradiške jer je Okružni tužilac ranije odustao od njegovog gonjenja za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnim drogama. Protiv Grujića je ostala optužba za nedozvoljeno držanje oružja, odnosno poluautomatskog pištolja “škorpion”, koji je pronađen u pretresu njegove kuće. Taj postupak je razdvojen.

Paniću i Glišiću u izrečenu kaznu uračunato je vrijeme koje su proveli u pritvoru od 26. novembra 2020 do 2.1 januara 2021.

Presudom je od Panića oduzeto 27,9 grama kokaina, digitalna vaga, roze tableta u kutiji od kamagre kao i sedam pvc vrećica za pakovanje.

Panić je obavezan da plati sudske troškove od 580 KM i 500 KM sudskog paušala koji će morati platiti i Glišić.

Troškovi postupka za Grujića padaju na teret budžeta Srpske.

Tužilaštvo je u ovom slučaju na posljednjem ročištu izmijenilo optužnicu iz koje je Grujić potpuno izbačen kada je riječ o neovlašćenoj proizvodnji i prometu drogom, odnosno organizovanje mreže posrednika.

Izmjenom je Paniću i Glišiću ublaženo krivično djelo pa su optuženi da su pojedinačno prodavali drogu.

Njih dvojica su sada osuđeni zbog toga što su se od početka 2020. do 26. novembra prošle godine neovlašćeno bavili kupovinom i preprodajom kokaina.

Kako se navodi u presudi, prodavali su najčešće po pola grama za 100 KM.

Predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević kazao je da je sud kao olakšavajuće za Panića i Glišića cijenio to što su neosuđivani.

“Otežavajući je visok stepen odgovornosti i broj preduzetih radnji prema većem broju lica”, rekao je sudija Dragosavljević.

Pojasnio je da sud smatra da je dokazano da su počinili krivična djela.

“Kada je u pitanju Grujić, javni tužilac je odustao od optužbi za njega. Protiv njega će se postupak za nedozvoljeno držanje oružja dovršiti u ovom sudu”, rekao je Dragosavljević.

Pojasnio je da će droga oduzeta od Panića biti uništena poslije pravosnažnosti presude, a digitalna vaga i pvc vrećice prodati, te će novac biti uplaćen u budžet RS.

Branilac Glišića advokat Rade Ćulibrk najavio je žalbu na presudu.

“Protiv mog klijenta jedini dokaz su izjave svjedoka koje smo pobili. Čak i da je kriv, ovo je drakonska kazna”, rekao je Ćulibrk.

Akcija ”Kelner” je sprovedena krajem novembra u Gradišci. Akcija je naziv dobila po dvojici osumnjičenih koji su radili kao konobari u lokalnim kafićima, dok je Grujić radio na benzinskoj pumpi.

Izvor: Glas Srpske
7,300FansLike
456FollowersFollow