Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Maja Dejanović iz Gradiške najbolji bibliotekar u Republici Srpskoj

Uprava Društva bibliotekara Republike Srpske donijela je odluku da nagrada “Đorđe Pejanović”, za najboljeg bibliotekara u Srpskoj za 2020. godinu, bude dodijeljenja bibliotekaru Narodne biblioteke Gradiška Maji Dejanović.

Dejanovićeva je rekla da joj je ova nagrada veliko priznanje za dosadašnji sedamnaestogodišnji rad u bibliotekarstvu, ali i obaveza da se kao bibliotekar i dalje bori za znanje, obrazovanje i kulturu, zbog kojih biblioteke i bibliotekari i postoje.

Ona je istakla da se tokom svog rada uvijek trudila da biblioteka, posebno u današnjim vremenima kada ljudi sve manje čitaju knjige, ne bude prostorija u kojoj je vrijeme stalo.

Društvo bibliotekara donijelo je i odluke da nagrada za najbolju biblioteku u 2020. godini bude dodijeljena Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci Zvornik, a nagrade u kategoriji najbolji menadžer budu dodijeljene menadžerima biblioteka u Laktašima i Šekovićima, Dijani Trubajić i Ivani Lukić.

Odluke o dodjeli nagrada Uprava Društva bibliotekara Republike Srpske donijela je na sjednici održanoj 13. maja u Istočnom Sarajevu.

Nagrade će dobitnicima biti uručene 4. juna u Višegradu.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,200FansLike
440FollowersFollow