Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Majka dvojice učenika iz škole u Banjaluci tvrdi da spiska nije bilo!

“Incident koji je učenik napravio u školi možda je bio način na koji je on želio da potraži psihološku pomoć i pomoć drugih stručnjaka i nastavnika koji rade tu sa njim.”

Tako je istakla na današnjoj konferenciji za medije majka dvojice učenika koji idu u Osnovnu školu “Georgi Stojkov Rakovski” Bojana Malešević.

Ona kaže da će trebati malo više vremena da se panika koja se podigla zbog pogrešnih informacija smiri.

“Definitivno, nema razloga za paniku. Spisak za koji je rečeno da postoji, ne postoji. Dijete je samo iznijelo neko svoje mišljenje. Možda dijete ima neki problem za koji mi ne znamo. Institucije će sada dublje ući u taj problem, pokušaće da riješe taj problem, da razgovaraju i sa djetetom i roditeljima. Postoji mogućnost da se taj problem riješi bez panike. Roditelji zaista nemaju razloga da djecu ne šalju u školu, da budu u nekom strahu što se toga tiče. Sve mjere su preduzete, policija je angažovana”, ističe ona te dodaje da policija nije angažovana da bi čuvala djecu i školu od nasilnika.

“Radi se o djetetu mlađem od 14 godina. Nemaju sva djeca sposobnost i mogućnost da urade ono što je uradio mali Kosta. Ne trebamo se osvrtati unazad i vraćati na te događaje, koji su se nažalost desili. Molim vas da se svi smirimo i urazumimo. Škola, Centar za socijalni rad, policija i mi kao roditelji ćemo biti tu kako bi pomogli dječaku. Ne treba da se etiketira bilo ko, da se kači na zid srama i da se provlači dijete kao da je kriminalac”, zaključila je ona.

Podsjećamo, Banjaluku je potresla vijest da je jedan učenik viših razreda Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” prijetio đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u školi u Beogradu, gdje je učenik ubio devetoro đaka i radnika obezbjeđenja. Roditelji su za tu informaciju saznali iz medija.

Izvor: srpskainfo.com | Foto: Miomir Jakovljević/Ringier
7,300FansLike
456FollowersFollow