Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Mali Petar iz Srpca kreće stopama čuvenog glumca Uglješe Kojadinovića (Foto)

Srbačka regija obiluje brojnim talentima i znamenitim ljudima, a jedan od njih je, svakako, čuveni glumac Uglješa Kojadinović.

Uglješa Kojadinović

Rođen u Razboju, karijeru je izgradio u Zagrebu, gdje se i školovao, ali rodni kraj nije zaboravio.

Iako je prerano napustio ovaj svijet, Uglješa Kojadinović, ostavio je iza sebe bogat opus. Najpoznatije uloge ostvario je u TV dramama i serijama “U registraturi”, “Zlostavljanje” i “Velo Misto”, a na “daskama koje život znače” briljirao je u ulozi Horacija u Šekspirovom “Hamletu”.

Karijeru je završio odajući počast jednom od naših najznačajnijih pisaca, Petru Kočiću, igrajući Davida Štrpca širom bivše Јugoslavije.

Petar Ugren (7)

U sjeni biste čuvenog umjetnika neki novi klinci traže svoj put, privučeni čarima glume i zadovoljstvom koje pruža dobro odigrana uloga i aplauz publike.

Petar Ugren ima samo sedam godina i njegovo vrijeme tek dolazi, a već se može pohvaliti svojim glumačkim opusom.

Petar Ugren / Foto: RTRS

Glumom je ozbiljnije počeo da se bavi prije dvije godine, a u njegovom slučaju može se reći da zaista glumi otkad zna za sebe.

Petar je veoma rano postao svjestan svog talenta, ali i toga da treba da ostane svoj i jedinstven, da ne pokušava nikoga da imitira.

Petar Ugren / Foto: RTRS

Petar je toliko zaljubljen u glumu da mu ni novostečene školske obaveze ne predstavljaju problem. Јer kada nešto posmatrate kao igru, onda to ne može da bude naporno.

Uvjereni smo da će se za Petra Ugrena tek čuti jer planira da se glumom nastavi baviti i kad odraste.

glumac
Petar Ugren / Foto: RTRS

Za njega je najbolji osjećaj kad je na sceni i sanja o tome da postane, kako kaže, “zanimljiv glumac”, koji se podjednako dobro snalazi u različitim žanrovima.

Izvor: RTRS
7,300FansLike
456FollowersFollow