Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Mladi muzički talenti iz Gradiške nižu uspjehe

Učenici Osnovne muzičke škole “Branko Smiljanić” iz Gradiške tekuću školsku godinu privode velikim uspjesima na regionalnim i međunarodnim takmičenjima.

To je, kaže direktor Ivan Ristić, potvrda izuzetno uspješnog rada rada nastavnika i talentovanih i vrijednih učenika.

Na petom internacionalnom takmičenju održanom tokom aprila u Stanišićima kod Bijeljine učenici gradiške škole osvojili su rekordne trideset i tri nagrade.

Među njima je deset prvih, osamnaest drugi i pet trećih nagrada.

“Naša škola svake godine osvaja nagrade na takmičenjima, a naši učenici u nastavku školovanja u srednjim školama i na muzičkim akademijama potvrđuju da ove nagrade nisu slučajnost nego plod rada i velikog truda. To je pokazatelj da iz Gradiške potiče veliki broj afirmisanih umjetnika u regionu, muzičara koji su prve korake načinili u našoj školi”, ističe direktor Ivan Ristić.

Laureati

Na takmičenju u Bijeljini prvu nagradu osvojili su Iva Ristić, Stefan Pandžić, Kristina Brkić, Matea Šućur, Anastasija Ristić, Luka Vidović, Anja Babić, Tamara Drinić, Sofija Kecman i Kristijan Jovičić.

Na takmičenju je učestvovalo 368 učenika iz Srbije, BiH, Bugarske, Rumunije, Austrije i zemalja regiona. Učenici su se takmičili u disciplinama klavir, klavirski duo, violina, gitara, flauta, harmonika i solo pjevanje.

“Bilo je teško osvojiti prvo mjesto, jer se u mnogim školama vrijedno radi, a učenici su dobri u svim oblastima, iz svih predmeta. Međutim, mi vjerujemo u sebe, znamo koliko vrijedimo i da možemo uvek biti među najboljima. Srećan sam zbog svoje pobjede, ali i zbog uspjeha ostalih naših učenika”, rekao je za “Srpskainfo” Luka Vidović, pobjednik u disciplini gitara.

Ova škola ima odjeljenje i u Kozarskoj Dubici, gdje takođe nastavu pohađaju mladi muzički talenti iz Potkozarja.

“Naše područje ima veliki broj djece koja iskazuju veliki talenat, a na sreću imamo i dobre pedagoge, nastavnike koji su veoma posvećeni svom poslu i svojim učenicima.”

“Zato nije čudno da godinama osvajamo pregršt medalja na takmičenjima, a naša škola, koja nosi ime njenog osnivača Branka Smiljanića, ima čime da se ponosi i da svoj grad, u najljepšem svjetlu predstavlja svuda u svijetu”, naglasio je Ivan Ristić.

Takmičenja u regionu

Ove godine učenici Osnovne muzičke škole ,,Branko Smiljanić” iz Gradiške učestvovali su na još tri takmičenja.

To su “Pikolo piano talents” u Sremskoj Mitrovici, gdje su osvojili dvanaest nagrada, Međunarodnom festivalu harmonikaša u Aleksincu, osvojivši tri prve nagrade, Međunarodnom takmičenju iz solfeđa u Beogradu odakle su u Gradišku donijeli jednu prvu nagradu.

Izvor: srpskainfo.com | Autor: Milan Pilipović
7,400FansLike
458FollowersFollow