Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Mladić iz Gradiške djevojčicu obljubio na plaži kod Zelenog mosta u Banjaluci

Petar Lj. (21) iz Gradiške osumnjičen je da je imao seksualne odnose sa djevojčicom M.R. (13), a koja je štićenica Doma za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“ u Banjaluci, saznaje “Srpskainfo”.

Ovo je novi skandal koji potresa ovu ustanovu zadnjih mjeseci, jer očigledno da ni vaspitači, niti rukovodstva dva mjeseca nisu znali šta se dešava sa trinaestogodišnjem djevojčicom.

U međuvremenu P.Lj. je uhapšen i ispitan u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, a terete ga za krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

On se sumnjiči da je pomenuto krivično djelo počinio u Banjaluci, u vremenskom periodu od 1. februara do 1. aprila ove godine, a na štetu maloljetne M.R. (13).

Nakon što ga je ispitao postupajući tužilac OJT Banjaluka, njemu je predložen i jednomjesečni pritvor.

Kako “Srpskainfo” saznaje njih dvoje su se dopisivali preko Fejsbuka i dogovorili sastanak za 1. februar.

“Na sastanak je došao i njegov brat, a koji je u emotivnoj vezi sa drugom štićenicom iz Doma. Prilikom izlaska one su imale dozvolu vaspitača. Oni su to veče otišli na piće, a  zatim su Petar i ova djevojčica otišli na klupu koja se nalazi na plaži kod Zelenog mosta u Banjaluci”, ističe sagovornik.

On dodaje da su oni tu sjedili duže vremena i zatim su krenuli da razmjenuju poljupce.

“Nakon toga, između njih je na toj klupi došlo do seksualnog odnosa. Poslije su otišli u kafić, gdje su se našli sa njegovim bratom i curom. Popili su piće i razišli se, a ona je to veče prijateljici ispričala da je imala seksualni odnos”, pojasnio je izvor “Srpskainfo”.

Nakon toga više puta su se dopisivali i još jednom su se vidjeli. Posljednjih nekoliko mjeseci veoma česti su teški i potresni slučajevi koji se događaju u Domu. Samo u ovoj godini uhapšena su dva portirta zbog seksualnog iskorištavanja štićenica, zatim smo imali slučaj da je jedna djevojčica pobjegla i bila sa jednim bračnim parom, pa prije petnestak dana jedna štićenica se pokušala i ubiti. U međuvremenu, jedna od djevojčica iz Doma je bila nestala, ali je na sreću policija pronašla na vrijeme.

Za prvi slučaj se saznalo krajem januara kada je uhapšen portir zbog uznemiravanja djevojčice iz Doma, a ubrzo mu je određen i pritvor.

Ono što je posebno bilo šokantno je to što je banjalučko tužilaštvo skoro 40 dana znalo za ovaj slučaj, a ništa nije preduzimalo. U međuvremenu, ista djevojčica se našla na meti još jednog manijaka.

Samo par dana nakon ovog slučaja, saznalo se za još jedan užasan događaj u ovoj ustanovi.

Tada je uhapšen drugi portir, a zbog toga što je seksualno uznemiravao jednu djevojčicu iz Doma. Prema nezvaničnim informacijama, on ju je ljubio u usta i dirao po intimnim dijelovima tijela.

Samo par sedmica nakon ova dva monstruozna slučaja, desio se još jedan nevjerovantan događaj.

Nakono što je policiji prijavljen nestanak djevojčice, policija ju je pronašla kod jedne maloljetnice i njenog vanbračnog supruga.

Sve je počelo kada se ta djevojka preko Fejsbuka upoznala sa jednim momkom. Oni su dogovarali da se vide u gradu na kafi. Taj čovjek joj je priznao da ima suprugu i koliko ima godina, a ona je zatim tražila da idu kod njega kući da upozna njegovu suprugu.

Prema izjavama tog para, ona je od njih tražila da joj kupe alkohol i cigarete, što su oni uradili. Ona se to veče napila kod njih u kući i oko 20 časova su legli spavati.

“U jednom trenutku moj suprug me zagrlio da zaspimo, kada smo osjetili da se djevojka primiče. Suprug mi je očima pokazao prema dolje i ja sam vidjela njenu ruku na polnom organu mog supruga, ali je nije gurala ispod trenerke, već je samo držala na trenerci”, ispričala je ta žena policiji.

Ujutru su saznali da je traži policija i pozvali su inspektora da dođe po nju.

Sredinom marta dogodio se još jedan užasan događaj u Domu Rada Vranješević.

Tada je u zadnji čas spasen život maljoletnice.

Ona je pokušala da se objesi od radijator, ali su je u zadnji tren zatekli i spasili joj život.

Novo rukovodstvo

Zbog brojnih pomenutih propusta početkom februara tadašnjih dikrektor doma Rada Vranješević Vladimir Kajkut podnio je ostavku na tu funkciju. Vlada RS usvojila je dan kasnije ostavku Kajkuta, te imenovala v.d. direktora Doma “Rada Vranješević” Darijanu Kecman.

Izvor: srpskainfo.com | Autor: Goran Obradović
7,400FansLike
458FollowersFollow