Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nastavnik iz Gradiške, kod kojeg je pronađena droga, ponovo radi u školi

Protekle sedmice, u utorak 26.09.2023. godine, nastavnik fizičkog vaspitanja Aleksandar Grandić ponovo je počeo sa radom u OŠ “Kozarska djeca” u Kruškiku.

Podsjećamo, Grandić je uhapšen u Gradišci 26.04.2023. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.

Pronašli više vrsta narkotika

Kako su tada saopštili iz PU Gradiška, prilikom pretresa vozila, kuće i pratećih objekata, policija je pronašla više vrsta narkotika, među kojima su “spid”, “MDM”, “ekstazi” i marihuana.

“Prilikom pretresa pronađena je praškasta materija bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “spidbruto mase 400,45 grama, praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “MDMbruto mase 0,91 gramačetiri komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “ekstazi” i materiju smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu bruto mase 5,16 grama, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku”, saopšteno je dan nakon hapšenja (27.04.2023.) iz Policijske uprave Gradiška.

Iz PU Gradiška tada je saopšteno da je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv lica A.G. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, međutim do današnjeg dana optužnica nije podignuta, oko pet mjeseci nakon hapšenja i pretresa.

Školi “svezane ruke”

S obzirom da optužnica još uvijek nije podignuta, škola nema nikakvih pravnih razloga da zabrani nastavniku da se vrati na posao, suspenzija koju su mu ranije izdali je u međuvremenu istekla, a nezvanično saznajemo da je Grandić iskoristio bolovanje i godišnji odmor prije nego što je odlučio da se vrati na posao.

Kako saznajemo od zaposlenih u školi, svi su zatečeni zbunjujućom situacijom, pojedini nastavnici razgovaraju i smiruju roditelje dok se stvari nekako ne riješe, a časovima koje održava Grandić prisustvuje i školski pedagog.

Roditelji zbunjeni i uznemireni

Roditelji su zbunjeni i uznemireni zbog novonastale situacije, kao i činjenicom da se na posao vratila osoba kod koje je policija pronašla narkotike.

Kako saznaje naš portal, neki od roditelja djece koja pohađaju OŠ “Kozarska djeca” zaprijetili su da će ispisati svoju djecu, ukoliko Grandić nastavi da radi u ovoj ustanovi. Srećom, do toga još uvijek nije došlo. Školski radnici su u stalnoj komunikaciji sa roditeljima, te situacija nije izmakla kontroli, bar za sada.

Šta kažu iz OJT Banjaluka?

U utorak (26.09.2023.) smo poslali upit Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, da nam pojasne zašto nije podignuta optužnica, a odgovor smo dobili u srijedu (27.09.2023.).

Prema riječima Maje Đaković – Vidović, rukovodioca odnosa sa javnošću OJT Banjaluka, oni još uvijek nisu dobili izvještaj o ovom slučaju od Policijske uprave Gradiška.

“U vezi sa vašim obraćanjem i postavljenim pitanjem obavještavamo Vas, da Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka nije dostavljen izvještaj protiv Grandić Aleksandra.

Za sve dalje potrebne informacije obratite se Policijskoj upravi Gradiška”, glasio je odgovor iz Tužilaštva.

PU Gradiška se još uvijek ne oglašava

pu gradiska

Nakon odgovora iz Tužilaštva, isti dan smo poslali upit Policijskoj upravi Gradiška, međutim do dana objave ovog teksta odgovor nismo dobili (04.10.2023.).

Zašto izvještaj pet mjeseci nakon hapšenja nije poslat Tužilaštvu? Da li će biti poslan i kada? To su važna pitanja na koja roditelji žele da znaju odgovor, kao i zaposleni u školi.

Ukoliko se Policijska uprava Gradiška oglasi o ovom slučaju, odmah ćemo obavijestiti javnost o njihovom odgovoru.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
456FollowersFollow