Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nezvanično: Branislav Zeljković podnosi ostavku

Branislav Zeljković najvjerovatnije će podnijeti ostavku na mjesto direktora Instituta za javno zdravstvo RS, nezvanično saznaje “Mondo”.

Ostavka Zeljkovića trebalo bi da se nađe uskoro i na sjednici Vlade RS.

“On je lično, pismeno i usmeno, obavijestio rukovodstvo stranke o takvoj svojoj odluci. Bilo je onih koji su se složili sa tim, prije svega zbog njegovog dobra, da se odmori i posveti svojoj porodici, ali i daljem toku odbrane, ali i onih koji su smatrali da ne treba to raditi. Usmeno je obavijestio i premijera RS Radovana Viškovića”, kazao je za “Mondo” dobro obaviješten izvor iz “Ujedinjene Srpske”, čiji je Zeljković član.

Jučerašnje informacije da bi se Zeljković navodno trebao vratiti u direktorsku fotelju nakon izlaska iz pritvora, a s obzirom na to da ga je Vlada RS ranije udaljila sa ovog mjesta sve dok je u pritvoru, izazvale su burne reakcije.

Osim opozicionih stranaka, na ovu informaciju reagovali su i iz Republičkog javnog tužilaštva RS koje vodi istragu protiv Zeljkovića i drugih, uz ocjenu da bi to bila “očigledna podrška vlasti licima koja se procesuiraju za krivična djela”.

Međutim, nezvanično se saznaje da je Zeljković u međuvremenu odlučio da se sam povuče sa ove pozicije.

Da je o ovome bilo riječi među stranačkim rukvodostvom, za “Mondo” je potvrdio potpredsjednik stranke i šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini RS Kostadin Vasić.

“Zgrožen sam ponašanjem opozicije u RS i pojedinih medija, koji čovjeku nisu dali ni sedam dana da se odmori i bude sa svojom porodicom, nego se odmah obrušili sa kritikama kako se vraća na mjesto direktora i slično. A to nije tačno. Našao se u linču između pozicije i opozicije, a radi se o moralnoj osobi, mladom stručnjaku koji još nije dobio priliku ni da se brani. On će vjerovatno i sam informisati javnost o tome da nema namjeru da se vrati na poziciju direktora Instituta”, kazao je Vasić za “Mondo”.

Zeljković je iz pritvora izašao 16. februara ove godine, nakon pet mjeseci provedenih iza rešetaka.

“Odmah po izlasku, prenio je sva ovlaštenja na zamjenike direktora i uzeo godišnji odmor”, kazao je za “Mondo” izvor iz stranke.

Zeljković je uhapšen 16. septembra prošle godine i sumnjiči se za tri krivčna djela zloupotreba službenog položaja.

Izvor: Mondo | Brankica Spasenić
6,200FansLike