Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Novak Đoković će igrati u Banjaluci na Srbija openu

ATP Srbija open se privremeno seli u Banjaluku, na period od godinu dana, sa ciljem da teniski centar Novak u Beogradu tokom tog perioda izvrši unapređenja.

Plan je da na taj način ispuni neophodne uslove za apliciranje za licencu i eventualno domaćinstvo ATP turnira iz serije 500.

Cjelokupna organizacija, na čelu sa direktorom turnira Đorđem Đokovićem, biće zadržana i za događaj u Banjaluci koji se održava u aprilu 2023. godine, a premještaj iz Beograda je unaprijed dogovoren sa ATP turom.

“Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sedišta, a ‘trojka’ 700. U parku ćemo napraviti i fan zonu sa raznim sadržajima. Znam da je interesovanje publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak i posećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posećenosti od 49.000 prodatih karata”, rekao je Đorđe Đoković.

ATP je lako dao saglasnost na ovakav prijedlog.

“ATP je prihvatio Banjaluku kao opciju, jer je taj grad domaćin čelendžera već 20 godina. Poznata su destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvek su bili toplo dočekani i verujem da će turnir zaista postići veliki uspeh”.

U Banjaluci je trebalo da se odigra i turnir u sklopu Adria tura, a za tu priliku je i podignut teniski kompleks u ovom gradu.

“Bili su spremni da dočekaju nas i najbolje svetske tenisere. Tada se stvari, nažalost, nisu poklopile, ali smo želeli da im se ovim odužimo i zahvalimo, i smatramo da Banjaluka apsolutno zaslužuje da bude domaćin ATP turnira u 2023. godini”, dodao je Đoković.

Novak će se pojaviti na ovom turniru, potvrdio je Đorđe.

“To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjaluci.”

Selidba u Banjaluku bi trebalo da pomogne domaćinima Srbija opena da unaprijede ponudu i da imaju veće šanse za dobijanje licence za ATP turnir iz serije 500.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike