Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Novu godinu dočekuju u ćeliji: Produžen pritvor petorici uhapšenih u akciji ”Omerta”

Okružni sud u Banjaluci za dva mjeseca produžio je pritvor petorici uhapšenih u akciji “Omerta”, osumnjičenima za trgovinu drogom.

Pritvor je produžen Aleksandaru Miletiću, Borisu Grujiću, Nemanji Kerezoviću, Aleksandru Antoniću, Nemanji Milinoviću svi iz Banjaluke. Osumnjičeni Marinko Damjanović je pušten na slobodu, a kako saznaje “ATV” za njega nije ni traženo produženje pritvora.

Prema odluci suda petorici osumnjičenih pritvor je produžen do 23. januara.

Podsjetimo, grupa je uhapšena u okviru akcije ”Omerta” koja je realizovana 24. oktobra ove godine.

Istraga je vođena od marta i u akciji je ukupno pronađeno i oduzeto 1,66 kilograma kokaina, oko 400 grama marihuane, više digitalnih vaga, dvije vojne puške, pištolj, municija, veća količina novca, automobil i dokumentacija o imovini koja će biti predmet dalje finansijske istrage.

”Osumnjičenima se na teret stavlja da su od septembra 2020. do 23. oktobra ove godine nabavljali, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali kokain i marihuanu korisnicima u Banjaluci i Laktašima”, saopštilo je OJT Banjaluka.

Istragom su obuhvaćeni još i Anđelo Miletić, Slobodan Stanković i Vidan Prole, koji su nedostupni istražnim organima i za njima su raspisane potjernice. Kao član osumnjičene grupe označen je i Saša Kresojević koji se od avgusta nalazi u pritvoru KPZ Banjaluka na Tunjicama nakon što je u automobilu ”audi”, koji je koristio pronađen 1,1 kilogram kokaina.

Izvor: ATV | Autor: Ognjen Matavulj
6,700FansLike