Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Oglasili se iz UKC RS: Žena koja je skočila sa petog sprata bila teško bolesna

“Pacijentkinja koja je danas skočila sa petog sprata Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske bila je teško bolesna – u tercijarnoj fazi karcinoma, a pritom je oboljela i od kovida 19 sa obostranom upalom pluća.”

Izjavila je ovo šef kovid odjeljenja peti sprat UKC-a Renata Tamburić.

Tamburićeva je rekla da se zdravstveno stanje pacijentkinje noćas pogoršalo.

“Nemili događaj se desio iz prostorije koju koristi osoblje i u kojem prozori nisu zaštićeni”, izjavila je Tamburićeva novinarima i izrazila saučešće porodici.

Tamburićeva je navela da je 12 ljekara i oko 30 medicinskih tehničara stalno bilo u kontaktu sa ovom pacijentkinjom.

Načelnik Psihijatrije UKC-a Neda Zivlak Radulović rekla je da virus korona utiče i na mozak, te da psihijatri kroz svoj rad svakodnevno dijagnostikuju stanja moždanih sindroma čiji je uzrok kovid 19, te druga udružena oboljena.

Ona je istakla da se nekada ovakvi slučajevi ne mogu spriječiti.

“Ubuduće planiramo da sa kolegama podijelimo svoja iskustva o ovakvim neželjenim događajima. Ovo se dešava širom svijeta”, navela je Radulovićeva.

Ona je dodala da na toj klinici svakodnevno rade procjenu pacijenata, te da psihološku podršku pružaju i porodicama pacijenata, te medicinskim radnicima.

Klinički psiholog Svjetlana Savić istakla je da je svaki dan jedan psiholog dežurni i da je na usluzi pacijentima.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je jedan psiholog dovoljan na veliki broj pacijenata, Radulovićeva je rekla da se drugi psiholozi uključuju na zahtjev kolega.

“Imamo i psihologe u ambulantama u Južnom krilu, koji mogu da pruže podršku”, navela je Radulovićeva.

Direktor UKC-a Vlado Đajić ukazao je da su u ovom centru preduzeli sve mjere da svaki dan bude dovoljno medicinskog osoblja, te da ne mogu da postave medicinskog radnika pored svakog pacijenta.

Izvor: srpskainfo.com
7,200FansLike
457FollowersFollow