Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Otkrivamo imena svih uhapšenih u akciji ”Kod” (Video)

Akcijom ”Kod” obuhvaćeno je ukupno 15 osoba kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom, čime su ”zaradili” oko 2.750.000 KM.

Kako saznaje “ATV”, u akciji su uhapšeni: Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović Gilmar, Еmina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

Inače, većina uhapšenih ima bogate policijske dosijee, a dio njih se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Darka Еleza.

Danilo Cicović poznat je kao član automafije protiv koji se pred Sudom BiH vodi postupak u predmetu ”Volan”. I ranije dovođen u vezu sa više teških krivičnih djela, a u oktobru 2010. godine ranjen je u pucnjavi u Istočnom Sarajevu.

Igor Cicović i Boris Mitrović zvani Gilmar osuđeni su zbog trgovine narkoticima u predmetu ”Park”, zbog tgovine heroinom. Gilmar važi za ”Еlezovog čovjeka”. U decembru prošle godine učestvovao je u pucnjavi u jednom kafiću u Istočnom Novom Sarajvu kada je hicem iz pištolja ranio N.G. Zbog toga je protiv njega podignuta optužnica.

Akcijom je obuhvaćen i Miljan Radonja, koji se duže vrijeme nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana Interpol potjernica. Njegovo ime našlo se u izvještaju koji je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske podnijela Tužilaštvu BiH protiv 17 osoba, među kojima su Filip Korać, Ognjen Orašanin i Sani Al Murdaa. Grupi je na teret stavljena međunarodna trgovina kokainom na teritoriji Srbije, Hrvatske i Belgije.

U izvještaju se pominjalo da je Radonja bio zadužen za transport narkotika. Prema operativnim podacima MUP-a RS Radonja je sarađivao sa Petrom Dukićem i drugim optuženima iz predmeta “Transporter”, koje Tužilaštvo BiH tereti za šverc više od tri tone droge.

Iz PU Istočno Sarajevo ranije je saopšteno da su u okviru akcije ”Kod” u toku pretresi na 27 lokacija na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banjaluke i Kantona Sarjevo.

”Akcija usmjerena na grupu koja se sumnjiči da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga (kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i drugo), te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000 KM”, saopštila je policija.

Akciju ”Kod” sprovode PU Istočno Sarajevo i Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Еuropolom i Okružnim javnim tužilaaštvom u Istočnom Sarajevu.

Izvor: ATV
7,400FansLike
459FollowersFollow