Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Počeli prijemni ispiti u Srpskoj

Na fakultetima Banjalučkog i Univerziteta u Istočnom Sarajavu danas je počelo polaganje prijemnih ispita, koji se održavaju do petka 1. jula.

Led su probili budući brucoši koji su konkurisali za pravo, ekonomiju, filozofiju, arhitekturu, mašinstvo, elektrotehniku, novinarstvo, politikologiju, srpski jezik,  dok za buduće studente medicine prijemeni ispit počinje u 14 časova.

Budući studenti će preliminarne rezultate znati do 30. juna, dok će konačna rang lista sa primljenim kandidatima izaći 4. jula.

Za preostala mjesta na fakultetima biće organizovan još jedan upisani rok u septembru.

Kako su za “Nezavisne” kazali budući brucoši jutros je kod njih prisutna velika trema, ali i uzbuđenje jer u njihovim životima počinje još jedno novo poglavlje.

Jovana K. iz Kozarske Dubice završila je srednju Ekonomsku školu, a želi da upiše Fakultet političkih nauka, a kako kaže prijemni je spremila dobro jer želi da bude među onim prvim studentima koji su ostvarili pravo na budžet.

“Učila sam danima, spremala sve nadam se da ću uspješno položiti i da ću ostvariti pravo na budžet”, kazala je Maja.

Olja. S. iz Kneževa završila je Gimnaziju, a kako kaže došla je na upis na Filološkom fakultetu.

“Trema me sad već uhavtila, ali sigurna sam u svoje zanje i znam da ću sigurno da budem među primljenim studentima”, kazala je Olja.

Izvor: Nezavisne
7,300FansLike
456FollowersFollow