Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Počinje sa radom stacionarni radarski sistem u Banjaluci

“Od prvog septembra ove godine počinje sa radom stacionirani radarski sistem na području Banjaluke”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Radarski sistem vršiće evidentiranje prekršaja nepropisne brzine i nepoštovanja zabrane prolaza (crveno svjetlo) na raskrsnicama koje su regulisane uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova.

Na području grada Banjaluka sa radom će početi devet stacionarnih radara na sljedećim lokacijama: Krfska ulica, Ulica Mladena Stojanovića, Ulica Knjaza Miloša (raskrsnica sa Bulevarom Milutina Milankovića), Ulica put srpskih branilaca, magistralni put M-I 101, mjesto Karanovac, magistralni put M-I 101, mjesto Zalužani, magistralni put M-I 108, mjesto Piljagići, magistralni put M-I 108, mjesto Dragočaj (raskrsnica Ramići – Dragočaj), magistralni put M-I 108, Ulica Rade Radića, mjesto Zeleni vir.

Iz MUP-a napominju da je neprilagođena i nepropisna brzina najčešća greška kod svih evidentiranih saobraćajnih nezgoda, a naročito kada su u pitanju saobraćajne nezgode sa poginulim licima, a da jedan od ciljeva MUP-a RS jeste manje poginulih lica u saobraćajnim nezgodama smanjivanjem procenta vozila koja prekoračuju propisanu brzinu i prosječne vrijednosti prekoračenja.

“Apelujemo na građane da poštuju postojeće saobraćajne propise i da vožnju svog motornog vozila prilagode propisanim ograničenjima brzine kretanja i uslovima na putu”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Nezavisne
7,200FansLike
457FollowersFollow