Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Predložen pritvor za šest uhapšenih u akciji “Galerija”

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo zatražilo je pritvor za šest uhapšenih u akciji “Galerija” zbog sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” i krivično djelo “Omogućavanje uživanja opojnih droga”.

“Pritvor je predložen protiv Saše Lipovca (53), Strahinje Drinić (39), Mirka Radaka (41), Ognjena Šobote (31) Danijela Todorovića (36) i Aleksandra Grandića (43), svi iz Gradiške“, naveli su iz Tužilaštva.

Nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca osumnjičeni Nikola Janković je pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

“U vremenskom periodu od druge polovine 2022. godine do dana 11. oktobra ove godine, osumnjičena lica su vršila nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali opojne droge  kokain, ekstazi i marihuana korisnicima na području Grada Gradiška”, sapšteno je iz OJT Banjaluka.

Dodali su da je tužilac uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
458FollowersFollow