Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Princeza Jelisaveta Karađorđević posjetila Gradišku (Foto)

Povodom otvaranje izložbe crteža srpskog slikara Milića Stankovića, poznatijeg kao Milić od Mačve, juče su u Gradišci boravili ministar kulture i informisanja Srbije Maja Gojković, pomoćnik ministra za kulturu RS Tanja Đaković, vladika pakračko-slavonski Jovan, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve i drugi gosti među kojima je bila i princeza Jelisaveta Karađorđević.

U Kulturnom centru Gradiška izložbu je otvorila Maja Gojković, a riječ je o crtežima iz privatne zbirke Dušanke Subotić Homen, unuke gradiškog prote Dušana Subotića, koji je zajedno sa vladikom banjalučkim Platonom bio među prvim žrtvama ustaškog terora u Drugom svjetskom ratu.

Foto: radiogradiska.com

Gojkovićeva je istakla da Srbija i Republika Srpska gaje posebne odnose u mnogim oblastima, pa tako i u kulturi i umjetnosti, te da se svaki put odazove na poziv da da svoj lični doprinos nekoj kulturnoj manifestaciji u Srpskoj, kao što je otvaranje ove značajne izložbe u Gradišci.

Princeza Jelisaveta Karađorđević je rekla da je impresionirana izložbom jer je prvi put imala priliku da vidi izložene crteže Milića od Mačve.

Foto: radiogradiska.com

“Dobro znam da Dušanka Subotić Homen ima dosta slika u svojoj zbirci i mislim da treba obezbediti neko prigodno mesto u Beogradu gde bi bile izložene, ili da ova izložba putuje po drugim mestima, da svi imaju priliku da je vide”, poručila je princeza Jelisaveta.

Princeza Jelisaveta položila lovorov vijenac na spomenik proti Subotiću | Foto: Facebook/Приче из Лијевча
Princeza Jelisaveta položila lovorov vijenac na spomenik proti Subotiću | Foto: Facebook/Kulturni centar Gradiška
Gradiskalive.com
7,200FansLike
441FollowersFollow