Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Produžen pritvor Banjalučanki osumnjičenoj za trovanje radne kolegice

Okružni sud Banjaluka produžio je pritvor za još dva mjeseca Banjalučanki Nini Ninković (57) osumnjičenoj za pokušaj ubistva.

Pritvor joj je produžen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogla uništiti dokaze važne za krivični postupak i uticati na svjedoke, kao i zbog bojazni da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

“Po ovom rješenju pritvor prema osumnjičenoj može trajati najduže dva mjeseca, odnosno do 21. marta 2023. godine”, saopšteno je iz Okružnog suda Banjaluka.

Ninković, koja je bila zaposlena je u Republičkom pedagoškom zavodu RS, osumnjičena je da je radnoj kolegici sipala otrov u kafu i tako pokušala da ubije.

Sve su snimile nadzorne kamere, a vještačenjem je utvrđeno da su se u kafi nalazili tragovi sredstva protiv mrava, kao i natrijev hipoklorit, jedan od sastojaka sredstva za čišćenje „domestos“.

Iz tužilaštva je ranije saopšteno da je Ninković osumnjičena da je od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T.S. iz Banjaluke, materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da je ubije.

Nakon hapšenja, Pedagoški zavod RS je saopštio da je protiv Ninković pokrenut disciplinski postupak, a do njegovog okončanja udaljena je sa radnog mjesta.

Izvor: Mondo
6,700FansLike