Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Prvi kripto bankomati u Gradišci i Banjaluci

Korisnici sve popularnije virtuelne valute Bitcoin sada će moći sa svojih računa podići i gotovinu. Društvo DCX d.o.o. postavilo je prve kripto bankomate na nekoliko lokacija u Banjaluci i Gradišci, a uskoro bi trebali početi sa radom i u Sarajevu.

DIGITAL CRYPTO EXCHANGE je društvo koje posluje kao mjenjačnica kriptovaluta i omogućava brzu, jednostavnu i sigurnu kupovinu i prodaju digitalnih (kripto) valuta, kao i konverziju digitalne imovine za fiat novac, uključujući zvaničnu valutu u Bosni i Hercegovini.

U prostorijama šoping mola Delta Planet i tržnog centra Mercator u Banjaluci, te u prostorijama novog carinskog terminala u Gradišci (Čatrnja) i sjedištu društva, uključeni su i pušteni u rad prvi dvosmjerni kripto bankomati u Bosni i Hercegovini na kojima je moguće kupiti i prodati najpopularnije kriptovalute na svijetu za domaću valutu (BAM).

“Jednostavni su za korišćenje te vjerujemo da će već od prvog dana zainteresovati veliki broj posjetilaca, a ne sumnjamo kako će još veći interes biti u narednim danima, kada se ova vijest malo proširi. Ima li smisla ulagati u kripto valute ne možemo vam sa sigurnošću tvrditi, ali smo uvjereni kako je lako moguće da će upravo Bitcoin biti prekretnica koja će zamijeniti novac i robnu razmjenu u obliku kakvom je danas poznajemo”, rekli su iz DCX d.o.o.

Bitcoin se prvi put pojavio 2009. godine, a od tada privlači pažnju te se iz dana u dan sve više afirmiše i širi zbog čega bismo u bliskoj budućnosti zaista mogli doživjeti pravi „procvat“ ove valute. Budući da je u mnogim zemljama i gradovima po svijetu omogućeno plaćanje Bitcoin valutom, a bankomati za tu valutu svakim danom niču, jasno je da se i Bosna i Hercegovina morala priključiti tom Bitcoin ludilu.

Na DCX kripto bankomatima moguće je kupiti Bitcoin, Ethereum, Litecoin, BitcoinCash i Dogecoin, a prodati Bitcoin, Litecoin i BitcoinCash. Sve detaljnije informacije možete pronaći na sajtu www.dcx.ba.

Izvor: srpskainfo.com
7,200FansLike
457FollowersFollow