Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Radislav Dončić: “Odlazim na Kostreš, boraviću u šatoru sa saborcima”

Radislav Dončić, narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta, izjavio je da će na Kostrešu, zajedno sa saborcima, provesti neko vrijeme u šatoru kako bi ukazao na katastrofalan položaj boračke populacije, te podsjetio na sramno odlikovanje koje se desilo na teritoriji Republike Srpske.

“Odlazim na Kostreš gdje sam sa saborcima bio na prvoj liniji odbrane Republike Srpske, na kojem sam ratovao upravo sa ozloglašenom 103. HVO brigadom i regularnom hrvatskom vojskom, a koju je predsjednik Hrvatske Zoram Milanović odlikovao u Derventi uz znanje i ćutanje režima”, izjavio je Dončić.

On dodaje da su osim toga što je ćutao režim, ćutali tada i gotovo svi predstavnici boračkih udruženja, a posebno BORS.

“Nakon toga, sa svojim saborcima, doći ću u Banjaluku i vlastima iznijeti jasne zahtjeve u cilju poboljšanja boračkih kategorija, prije svega povećanje boračkog dodatka na sedam KM, a da bi to bilo moguće, mora se izvršiti i revizija boraca Vojske Republike Srpske da bismo znali ko su bili stvarni borci, a ko ne”, istakao je Dončić.

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, je dodala da je režim borce ponizio do mjere da se mora izaći iz okvira standardnog političkog djelovanja.

Izvor: Nezavisne | Foto: Narodni front
6,200FansLike