Cookie Consent by Free Privacy Policy website

“Ryanair” privremeno obustavlja sve linije iz Banjaluke

Niskotarifni avioprevoznik “Ryanair” sljedeći mjesec privremeno obustavlja 23 linije iz gradova u bivšoj Jugoslaviji.

Ova odluka dolazi u trenutku kada je aviokompanija za sljedeći mjesec snažno smanjila svoju mrežu širom Evrope i Sjeverne Afrike u jeku pada rezervacija, jer omikron varijanta koronavirusa izaziva pustoš na aerodromima. Prevoznik nije isključio produženje suspenzije na februar i mart.

“Uticaj vladinih ograničenja putovanja smanjio je očekivani promet “Ryanair-a” u decembru sa između deset i jedanaest miliona, na niži raspon između devet i 9,5 miliona. Kao odgovor na ova ograničenja “Ryanair” je sada smanjio svoj januarski kapacitet za 33 odsto, smanjujući očekivani januarski promet s otprilike deset miliona na između šest i sedam miliona”, kazao je portparol “Ryanaira”.

Aviokompanija će obustaviti, sve svoje usluge iz Banjaluke, sve tri operativne linije iz Niša osim za Memingen, kao i letove iz Podgorice za London Stansted i Krakov. Obustave će početi da se primjenjuju od 7. januara nadalje i trajaće do kraja mjeseca.

Najveći dio suspenzija u regionu za sljedeći mjesec zahvatiće Zagreb kao jedinu “Ryanair-ovu” cjelogodišnju bazu u bivšoj Jugoslaviji. Aviokompanija će privremeno obustaviti operacije iz glavnog grada Hrvatske za Baden Baden, Bazel, Charleroi, Hahn, Malme, Manchester, Memingen, Napulj, Podgoricu, Sandefjord, Sofiju i Weeze. Frekvencije na ostalim linijama iz glavnog grada Hrvatske, koje će nastaviti saobraćati tokom januara, su smanjene, piše Ex-Yu Aviation.

Uprkos tome što su ove suspenzije na snazi do kraja januara, iz aviokompanije su upozorili da bi moglo doći do još otkazivanja letova.

“U svjetlu trenutne neizvjesnosti u vezi s varijantom omikron i ograničenja putovanja unutar Evrope, još uvijek nije odlučeno o smanjenju rasporeda za februar ili mart 2022. godine. Ovi rasporedi će biti ponovo razmotreni u januaru kako više naučnih informacija bude postajalo dostupno o varijanti omikron, uticaj na hospitalizacije, evropsku populaciju i/ili ograničenja putovanja u februaru ili martu”, navodi “Ryanair” u saopštenju.

Budžetski prevoznik je revidirao svoju prognozu gubitaka u ovoj finansijskoj godini koja se završava 31. marta i sada predviđa gubitak do 450 miliona evra u poređenju sa svojom prethodnom prognozom prije omikrona o maksimalnom gubitku od 200 miliona evra.

Izvor: Mondo
7,200FansLike
440FollowersFollow