Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Sada i zvanično: Ništa od Srpska opena iduće godine, čemu će služiti kompleks?

Teniski turnir Srpska open definitivno iduće godine neće biti održan u Banjaluci, a ovu vijest potvrdio je nekadašnji rumunski teniser, a danas jedan od većih imena u teniskom biznisu, Jon Cirijak.

Kao što je poznato Beograd je na tri godine otkupio licencu od Bukurešta za turnir iz serije 250, a posljednje izdanje Srbija opena održano je u Banjaluci u aprilu pod nazivom Srpska open. Iako su se organizatori nadali da će i dalje ostati u najvećem gradu Srpske, a političari obećavali da će dati sve od sebe da se to desi, sada je jasno da je sve bila utopija.

“Oduševljen sam što mogu da otkrijem da ćemo od 2024. vratiti turnir iz Beograda u Bukurešt”, istakao je Cirijak.

On je istakao da je cilj da turnir dobije ATP seriju 500, a upravo iz tog razloga je ove godine preseljen i turnir iz Beograda u Banjaluku. Porodica Đoković sređuje terene i takođe se nada da će dobiti licencu za seriju 500 naredne godine.

Kada se sve sabere i oduzme, jasno je da je najdeblji kraj izvukla Banjaluka. Uloženo je na desetine miliona marka, spektakl zaista jeste bio, ali se samo od sebe nameće pitanje – šta dalje?

Već nekoliko mjeseci nakon završetka turnira vrijeme kao da je stalo u i oko kompleksa u Parku Malden Stojanović. Na kratko će oživjeti tokom prve polovine avgusta kada će biti tradicionalni igran ATP čelender, ali ruku na srce nije to ono zbog čega je pravljen Centralni teren.

Izvor: srpskainfo.com
7,400FansLike
458FollowersFollow