Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Samoubistvo u KPZ Tunjice, objesio se osuđenik

Zdravko Milanović (68) iz Laktaša izvršio je samoubistvo u pritvorskoj ćeliji Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka na Tunjicama, potvrđeno je za “Nezavisne novine”.

Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka potvrdila je da se radi o licu incijala Z.M, a nakon prijave obavljen je uviđaj, te da je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela.

“Samoubistvo se desilo 1. aprila ove godine u jutarnjim časovima”, rekla je Miletićeva.

Milanović je nedavno pravosnažnom presudom Vrhovnog suda Republike Srpske osuđen na šest i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Nevenke Milanović je u suprugu pucao 15. marta prošle godine oko 23 časa u porodičnoj kući.

Optužnica ga je teretila da je ženu pogodilo 120 zrna sačme kada je u nju suprug pucao dva puta iz lovačke puške.

Nakon svađe uzeo lovačku pušku te ušao u sobu u kojoj je žena ležala i povišenim glasom rekao joj da ustane iz kreveta, a kada je ustala cijev puške je usmjerio prema njoj.

“Pokušavajuci da se odbrani, žena je rukom uhvatila za cijev puške i gurnula je ka gore. Milanović je u tom trenutku ispalio metak koji ju je pogodio u tijelo”, navodi se u optužnici.

Potom je suprugu gurnuo, a ona je pala na pod, pa je ponovo prema njoj usmjerio oružje.

U pokušaju da se odbrani Nevenka je ponovo odgurnula cijev, a Milanović je ispalio još jedna hitac koji ju je pogodio u lijevu stranu grudnog koša.

Žena je zadobila je teške i po život opasne povrede, nakon čega joj je pomoć ukazana u UKC RS.

Kako je ranije na suđenju ispričala žrtva Nevenka suprug ju je počeo maltretirati i vrijeđati od 2003. ili 2004. godine, ali kako je rekla nije bilo fizičkih sukoba.

Tada je ispričala da ju je muž te noći ciljao u glavu, ali da je uspjela da pomjeri pušku te je, kada je pogođena, imala “neizdrživu” bol.

Izvor: Nezavisne | Dajana Vujatović
7,200FansLike
457FollowersFollow