Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ševo priznao krivicu za ubistvo monaha, pristao na 18 godina zatvora

Dragan Ševo (41) iz Laktaša, priznao je krivicu za ubistvo monaha manastira Glogovac Stefana Ačića koje se desilo krajem prošle godine i pristao da mu se izrekne 18 godina zatvora.

On je sa Okružnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice u kome je predviđena pomenuta kazna, a sporazum o priznanju krivice je danas trebalo da bude razmatran u Okružnom sudu u Banjaluci međutim, ročište je odgođeno.

Monah manastira Glogovac izboden je nožem 7. decembra prošle godine.

Optužnicu protiv Ševe, banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je 29. aprila i na teret mu je stavljeno teško ubistvo. Prema optužnici Ševu je kobnog dana, 7. decembra, oko 18.30 časova do manastira Glogovac renoom dovezao N.P. u mjesto Babići kod Šipova. Navodi se da je optuženi tu došao u namjeri da od monaha, koga je poznavao od ranije, pozajmi novac.

“Tokom boravka u prizemlju konaka manastira Ševo je sa monahom sjedio za stolom, na kojem se nalazila kesa sa novcem. Od monaha je zatražio da mu pozajmi određeni iznos, pa kada je oštećeni to odbio Ševo je, u nameri da ga ubije i prisvoji novac, ustao od stola te je otišao do kuhinje koja je bila iza leđa monaha”, stoji u optužnici.

Dodaje se da je nakon toga Ševo s leđa prišao monahu te izvadio preklopni nož iz džepa oštrice duge osam centimetara, a kada je monah krenuo da ustane on ga je ubo dva puta u predjelu desne strane grudi.

“Potom je sa stola ukrao kesu u kojoj se nalazio novac u kovanicama u iznosu ne manjem od 566 KM, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara. Ševo je od ranjenog monaha tražio još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je od monaha uzeo još 510 KM i 110 evra. Optuženi je sa ukradenim novcem napustio konak manastira, da bi prilikom izlaska iz sobe u kojoj se nalazio ranjeni monah, s vanjske strane ključem zaključao ulazna vrata i ključ ponio sa sobom”, navodi se u optužnici.

Ističe se da je ranjeni monah usljed masivnog iskrvarenja preminuo tog dana oko 20.15 časova. Ševo je nakon zločina pobjegao, a uhapšen je poslije dvodnevne potrage u motelu “Nana” u Banjaluci pri čemu je i sam sebe ubo nožem u grudi.

Izvor: Nezavisne | Autor: Ljiljana Radić
7,400FansLike
459FollowersFollow