Cookie Consent by Free Privacy Policy website

SRD “Amur” Gradiška o ilegalnom ribolovu: “Stop nedozvoljenom korišćenju mreža” (Foto)

Čuvari ribljih revira na Savi kod Gradiške te jezerima i drugim vodenim površinama imaju mnogo neugodnosti i problema u nastojanju da riblji fond zaštite od krađe. To je izjavio ribočuvar Dejan Gluvić.

“Naš cilj je da uvedemo red u ovu oblast, a istovremeno sportskim i drugim ribolovcima omogućimo dobre uslove za ovu djelatnost”, kazao je Gluvić.

Njegov kolega i predsjednik Sportsko-ribolovnog društva “Amur” Strahinja Jurišić ističe da veliki problem predstavlja nedozvoljeno korištenje mreža u ribolovu.

“Novčane kazne za ovaj vid nezakonitog ribolova su od tri do devet hiljada KM. Takođe je evidentan i ribolov bez dozvole, što je takođe jedan od težih povreda zakonske regulative. Tome najčešće pribjegavaju ribolovci iz drugih sredina koji povremeno dolaze u ribolov na Savu kod Gradiške”, rekao je Jurišić.

On je naglasio da će ove godine, uz podršku resornog ministarstva, SRD “Amur” utvrđivati ribolovnu osnovu u Savi, na osnovu čega će odrediti uslove i način ribolova.

Inače, godišnja sportsko-ribolovna dozvola košta 98 KM, za invalide od prve do četvrte kategorije te za žene dozvola je 53 KM, a osobe do 14 godina oslobođene su obaveza za ribolovnu dozvolu.

Jurišić je takođe rekao da je u januaru 27 ribolovaca kupilo dozvolu. Sportsko-ribolovno društvo “Amur” ima bogato iskustvo u organizovanju lokalnih, republičkih i međunarodnih takmičenja.

Nedavno su dobili ponudu da budu domaćini Jadransko-podunavskog prvenstva na kojem učestvuje stotinjak takmičara iz nekoliko zemalja.

Izvor: srpskainfo.com | Autor: Milan Pilipović
7,100FansLike
431FollowersFollow