Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Tri godine nakon ubistva Krunića ni traga nalogodavcu

Sutra se navršavaju tri godine od ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i za to se sudi Benediju Đukanoviću (42), Emiliju Baldu (53) i Rodoljubu Gajiću (35).

Međutim, nalogodavac i motiv ovog brutalnog zločina još su nepoznati.

Podsjećamo da su Krunić i Pavlović ubijeni 22. aprila 2019. godine u sačekuši u blizini Krunićevog imanja u Glamočanima, kod Laktaša, a tada je ranjen i Goran Ilić, Krunićev vozač.

Nakon višemjesečne istrage u ovom slučaju je Republičko javno tužilaštvo u decembru 2019. godine podiglo optužnicu protiv tri osobe.

U ovom slučaju u banjalučkom Okružnom sudu sudi se prvooptuženom Đukanoviću, Baldu, kojeg terete da je bio osmatrač i dojavio kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu, dok Gajića, bivšeg radnika “Sector Securityja” terete samo za pomaganje.

Kao napadač je označen i Željko Kovačević, koji je ubijen tokom napada.

Gajić je, prema optužnici, Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama svog gazde Krunića kako bi mu zauzvrat Kovačević oprostio novčani dug.

Prilikom napada na Krunića i Pavlovića, ranjen je i Ilić, vozač automobila u kojem su se vozili, te je tada u razmjeni vatre ubijen Kovačević, za kojeg se navodi da je jedan od napadača.

Međutim, u javnosti je lavinu komentara izazvalo svjedočenje vještaka specijaliste sudske medicine Vede Tuce, koji je u sudu rekao da je Kovačević smrtonosnu povredu najvjerovatnije zadobio na drugom mjestu te da je donesen i postavljen na mjesto zločina.

Tuco je tada svjedočio kao vještak odbrane optuženog Benedija Đukanovića, a takođe je u svom svjedočenju tvrdio da je Krunić ubijen u kabini vozila iz apsolutne blizine, dok je za ranjenog Gorana Ilića rekao da on nije pogođen na mjestu vozača.

Podsjetimo, na Krunićev džip ispaljeno je najmanje 36 hitaca pa su Krunić i Pavlović na licu mjesta nastradali, dok je Ilić, kako je sam ispričao pred banjalučkim Okružnim sudom, ranjen ispao iz auta te zapucao na dvije siluete u mraku.

Baldo je uhapšen iste večeri, Đukanović se predao nakon 52 dana skrivanja, a istraga je dovela i do hapšenja Gajića, Krunićevog čovjeka od povjerenja, što je izazvalo brojne reakcije javnosti.

Izvor: Nezavisne | Ljiljana Radić
7,200FansLike
457FollowersFollow