Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Trudnica iz Trebinja helikopterom hitno prevezena u UKC RS, iz Bijeljine u Banjaluku transportovana žena

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra RS u protekla 24 časa uspješno su obavili dva vazdušna medicinska transporta.

Direktor Helikopterskog servisa RS Boban Kusturić rekao je da je juče u popodnevnim časovima iz Opšte bolnice Trebinje, na zahtjev ove zdravstvene ustanove, na UKC Republike Srpske prevezena 24-godišnjnja trudnica M.J. sa dijagnozom smanjenja količine plodove vode. Prema njegovim riječima, trudnica je u odmaklom stadijumu trudnoće, tako da će njena dalja hospitalizacija biti nastavljena na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u UKC.

Jutros je, na zahtjev Centra za Radiologiju “Kuća zdravlja” Bijeljina, uspješno izvršen još jedan vazdušni medicinski transport i to 63-godišnje pacijentkinje P.O, sa dijagnozom Multifragmentalna fraktura proksimalnog humerusa. Ona je uspješno prevezena na hospitalizaciju u UKC, gdje će biti nastavljeno njeno dalje liječenje.

Pripadnicima Službe za vazdušni medicinski transport, zaključno sa današnjim danom, ovo je 23. uspješno izvršeni transport u ovoj godini, a sedmi u toku maja.

Izvor: srpskainfo.com
7,300FansLike
458FollowersFollow