Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Kulturnom centru Gradiška premijerno predstavljena biografija “Glogi” (Foto)

Kulturni centar Gradiška premijerno predstavio biografiju Nebojše Glogovca pod nazivom „Glogi“, autora Aleksandra Đuričića.

Juče, u maloj sali Kulturnog centra, posjetioci su imali priliku da dožive lik i djelo našeg velikog umjetnika Nebojše Glogovca, kroz priče i anegdote koje su sadržane u novoj knjizi poznatog novinara i urednika Aleksandra Đuričića.

Tokom svog angažmana oko pisanja biografije slavnog glumca, Aleksandar Đuričić je gledajući, slušajući i postavljajući prava pitanja ljudima iz kruga Glogovčevog života, saznao mnogo toga – o živima, o mrtvima i o besmrtnima, o čemu i jeste riječ u ovoj knjizi.

“Dobio sam poziv od izdavačke kuće „Vukotić media“ i pričali smo o tome kako bi bilo vrijedno pažnje da izađe biografija Nebojše Glogovca na tri godine od kad on fizički nije među nama. Istažujući njegov život nailazio sam na priče koje su izazivale nesvakidašnje reakcije emocija, gdje su suze izazivale smijeh, a smijeh tjerao na suze i onda nastane neka vrteška emocija sa koje je jako teško sići“, istakao je autor.

„Prva premijera knjige o Glogovcu, održana je baš večeras u Gradišci, gdje su posjetioci imali priliku da čuju nevjerovatne priče iz života Nebojše Glogovca. Sve ono što se nije prikazalo na platnu, uspješno je zapakovano između korica knjige, gdje je tako vječno sačuvano od zaborava“, istakao je direktor Kulturnog centra Željko Blagojević.

Izvor: Facebook/Kulturni centar Gradiška
7,200FansLike
440FollowersFollow