Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Uhapšena tri službenika Poreske: Dogovarali manji iznos duga u zamjenu za mito

Policija Republike Srpske uhapsila je tri lica zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske zbog sumnje da su primili mito, potvrđeno je ATV-u.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet dana 25.10.2023. godine lišili su slobode tri lica U.Z., D.L. i M.J., zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske na poslovima stručni saradnik za prinudnu naplatu. Lica lišena slobode sumnjiče se da su izvršila krivična djela “Primanje mita” iz člana 319., “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” iz člana 315. i “Trgovina uticajem iz člana” 321. Krivičnog zakona Republike Srpske”, rečeno je za “ATV” iz MUP-a.

Kako nezvanično saznaje “ATV”, uhapšeni su Miloš Janjić, Uroš Zec i Dejan Lazić.

Kako saznaje “ATV”, oni su osumnjičeni da su se tokom rada na terenu, dok su vršili prinudnu napratu, sa dužnicima dogovarali oko naplate, tako da bi im naplaćivali manje iznose ili davali otplate na rate, a u zamjenu bi dobijali mito.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Okružnog suda Banjaluka i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

U sklopu navedenih aktivnosti biće izvršeni pretresi službenih i privatnih prostorija i objekata koje koriste osumnjičena lica, a nakon kriminalističke obrade lica će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata postupajućem tužiocu Republičkog javnog tužilaštva.

Izvor: ATV
7,300FansLike
456FollowersFollow