Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Vlada naredila IRB-u da “Prointeru” pozajmi dva miliona KM!

Fond za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, kojim upravlja Investiciono – razvojna banka (IRB) RS, odobrio je kompaniji „Prointer ITSS“ pozajmicu od dva miliona KM, bez finansijskog posrednika, a na osnovu odluke Vlade RS, saznaje portal CAPITAL.

U IRB-u su za CAPITAL prije desetak dana potvrdili da je „Prointer“ podnio zahtjev za pozajmicu u svrhu ulaganja u obrtna sredstva.

Tada su rekli i da je u toku analiza i ocjena prihvatljivosti podnesenog zahtjeva.

Na pitanje koliki iznos je „Prointer“ tražio iz IRB-a do danas nismo dobili odgovor.

Međutim, CAPITAL saznaje da je ovoj kompaniji prije nekoliko dana odobrena pozajmica od dva miliona KM.

„Prointeru“ ni to neće zadovoljiti apetite za svježim novcem, jer su zvanično tražili znatno veću pozajmicu nego što im je sada odobrena.

Razlog zbog kojeg im nije odobren kompletan traženi iznos, prema informacijama CAPITAL-a, je taj što nisu imali obezbjeđenje za više od dva miliona KM.

Ovu pozajmicu Fond je odobrio na osnovu odluke Vlade RS, kao njegovog vlasnika.

Kompanija „Prointer“ poznata je po po milionskim poslovima sa Vladom RS vezanim za softverska rješenja, a prošlu godinu je završila sa ubjedljivo najvećiom prihodima od svih IT firmi u Srpskoj.

Kalderi odbijen zahtjev

CAPITAL saznaje da je nedavno i „Kaldera company“, koja je u većinskom vlasništvu „Prointera“, tražila čak deset miliona KM od IRB-a, ali je njen zahtjev odbijen.

Izvor: capital.ba | M. Čigoja Ljubojević
7,100FansLike
431FollowersFollow