Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zaplitala jezikom, ali nogama nije: Detalji hapšenja žene koja je naduvala 5,19

Od kada je Policijska uprava Gradiška, prije nekoliko dana, saopštila da je patrola u obližnjoj Čatrnji, iz saobraćaja isključila ženu koja je upravljala putničkim automobilom sa 5,19 promila alkohola u krvi, o njoj ne prestaje da se priča.

Vesna Vučić, portparol PU Gradiška kazala je za “Srpskainfo” da je nevjerovatno koliko se ovaj slučaj komentariše i koliku pažnju je privukao.

“Srpskainfo” je u Policijskoj upravi saznala više pojedinosti, nego što je to do sada objavljeno u saopštenjima ili informacijama, o ženi koja je imala rekordno visok nivo alkohola u krvi.

“Policijska patrola je zaustavila osobu sa incijalima D.V. (identitet poznat redakciji) rođenu 1976. godine u Sanskom Mostu, koja duže vrijeme živi u Gradišci. Bilo je to 9. oktobra, u jedan sati i 15 minuta poslije ponoći. Nije djelovala sumnjivo niti problematično, ponašala se, rekli bismo, sasvim pristojno i normalno. Ipak, patrola je tek nakon dužeg razgovora posumnjala u pijanstvo i odlučila da je testira”, naveli su gradiški policajci, prepričavajući ovaj slučaj.

Bez problema je izašla iz automobila, a jedino po čemu su posumnjali je izgovor, zaplitala je jezikom, po neku riječ nejasno izgovarala, ali je na nogama bila sasvim stabilna.

“Tek kada je izmjereno ovako visoko pristustvo alkohola u krvi, policajci su se začudili, da je to uopšte moguće. Pojedinci, u javnosti, sumnjaju u instrument, ali tome nema mjesta. I ista osoba, evidentirano je u policijskiim dokumentima, prethodno je kažnjena zbog 3,5 promila alkohola u krvi, ali se nije promijenila. Nastavila je da pije i da vozi”, pojasnili su u Policijskoj upravi Gradiška.

Karakteristično je, da ista žena, bez obzira što pije i vozi, nije imala saobraćajnih nesreća.

Poslije isključenja iz saobraćaja, u Policijskoj stanici provela je devet sati na triježnjenju. Određena joj je kazna od 400 KM, na dva mjeseca biće oduzeta vozačka dozvola plus dva kaznena boda.

Inače, većina muškaraca sa tri puta manje alkohola u krvi provede i po 12 sati na triježnjenju u Policijskoj stanici i opet se ne osjećaju dobro.

„Junakinja“ ove priče puštena je poslije devet sati jer je konstatovano da više nema razloga ni potrebe za zadržavanjem.

U PU Gradiška nisu se raspitivali koju vrstu alkohola je pila, ali na osnovu njenog profila na društvenim mrežama, može se zaključiti da je crno vino njeno omiljeno piće.

Tragajući za još nekim detaljima o njoj, u službenim policijskim zabilješkama piše da je po zanimanju konobarica, a od njenih prijatelja saznajemo da voli i piše poeziju, te nostalgične tekstove.

Zaljubljenica je u izvornu krajišku pjesmu, prisutna na koncertima i festivalima, a njeni prijatelji su napisali da je „predivan dijamant koji ne gubi sjaj“ i da je imala tešku prošlost „koja ju je učinila snažnijom i spremnijom na sve”.

“Nikada nećeš upoznati sličnu osobu, jer ona je jedna, jedina i neponovljiva”, kažu njeni prijetelji.

Izvor: srpskainfo.com | Autor: Milan Pilipović
7,300FansLike
458FollowersFollow