Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Banjaluka: Policajac u penziji osuđen na četiri godine zatvora zbog šverca oružja i lijekova

rhovni sud RS pravosnažno je osudio policajca u penziji Miliju Vlačića na četiri godine zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i lijekova, počinjeno u sastavu kriminalnog udruženja.

Drugooptuženom Nebojši Đilasu je izrečena uslovna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci, a koja se neće izvršiti ako u roku od pet godina od pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Odlukom Vrhovnog suda RS odbijene su kao neosnovane žalbe branilaca optuženih i potvrđena presuda Okružnog suda u Banjaluci od 17. maja 2021. godine.

Optužnica Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, teretila ih je da su djela počinili u toku 2014. i početkom 2015. godine, a oružje, eksploziv i veću količinu lijekova nabavljali radi dalje distribucije i prodaje zainteresovanim kupcima na teritoriji Kraljevine Švedske.

Vlačić je je bio optužen da je nabavio 46 bombi, automatsku pušku, pištolj sa mecima, kao i 4.500 tableta ksalol i 550 grama drugih tableta radi krijumčarenja u Švedsku, a Đilas da je nabavio i držao kilogram eksploziva, takođe namijenjenog za šverc u Švedsku.

Izvor: Mondo
6,700FansLike