Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Određen pritvor za 14 lica uhapšenih u akciji “Storidž 2”

Sud BiH odredio je pritvor za 14 osumnjičenih u akciji “Storidž 2” zbog sumnje da su se bavili organizovanim švercom narkoticima, dok je jedan pušten na slobodu, saznaju “Nezavisne novine”.

Tužilaštvo BiH tražilo je pritvaranje svih 15 osumnjičenih, a kako nezvanično saznaju “Nezavisne”, da se brani sa slobode pušten je samo Saša Narančić (38) iz Srpca koji je, navodno, pristao na saradnju sa Tužilaštvom BiH.

Odlukom suda pritvoreni su: Veljko Ugrenović, Mladen Grbić, Savo Dragišić, Saša Vidović, Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Gordan Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban iz Gradiške, Nebojša Tojagić iz Banjaluke, Dario Taškov iz Novog Grada i Radivoj Lekić iz Laktaša.

Osumnjičeni su, podsjetimo, uhapšeni 8. decembra ove godine, a prilikom pretresa je otkrivena ilegalna laboratorija za uzgoj marihuane te su zaplijenjeni 11 skupocjenih auta, oko 100.000 KM, puške i pištolji.

Oni su, prema tvrdnji Tužilaštva BiH, duži period krijumčarili drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

Istragom su obuhvaćeni i Milivoje Lovrenović, za kojim je raspisana potjernica zbog ubistva Slaviše Stojanovića, njegov sin Dušan, za kojim se takođe traga, potom Predrag Petković, Jovica Grujić, Dario Jekić i Vladica Pavlović.

Grupa se, kako tvrdi Tužilaštvo BiH, bavila prevozom i skladištenjem droge i oružja, koje su kupovali u zemljama zapadne Evrope, a potom su ga u BiH prepravljali i na kraju prodavali njima poznatim kupcima.

Izvor: Nezavisne | Dajana Vujatović
7,400FansLike
458FollowersFollow