Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pijan za volanom: Vozač iz Banjaluke umalo stigao rekord konobarice iz Gradiške

Na području Banjaluke, Prnjavora, Kotor Varoša i Kneževa, tokom vikenda je realizovana akcija na alkohol u kojoj je kontrolisano 389 vozača, a vozač u Banjaluci je isključen iz saobraćaja zbog 4,65 g/kg alkohola u organizmu.

“Od ukupnog broja kontrolisanih vozača 124 su sankcionisana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Kod 12 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,51 g/kg, a kod jednog vozača u Banjaluci, utvrđeno je 4,65 g/kg alkohola u organizmu. Zbog alkoholisanosti slobode je lišeno 17 vozača”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Za ostale prekršaje sankcionisana su 22 vozača.

“Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju”, zaključeno je u saopštenju banjalučke policije.

Podsjećamo, prije nekoliko dana, Gradiška policija u Čatrnji je iz saobraćaja isključila ženu koja je upravljala automobilom sa čak 5,19 promila alkohola u krvi.

Gradiskalive.com
6,200FansLike